Columbus Blue Jackets sai kuulla tänään loistavia uutisia, sillä sen tähtipelaaja Alexander Wennberg suostui kirjoittamaan nimensä kuusivuotiseen jatkosopimukseen, joka on arvoltaan 29,4 miljoonaa dollaria.

Tämä tarkoittaa siis sitä, että Wennbergin uuden sopimuksen cap hit on 4,9 miljoonaa dollaria, mikä on kohtalainen summa kolme vuotta NHL:ssä pelanneelle 22-vuotiaalle nuorukaiselle, joka teki esimerkiksi viime kaudella 80 runkosarjaotteluun 13 maalia ja yhteensä 59 tehopistettä.

Jo toissa kaudella Wennberg väläytteli osaamistaan, sillä hän iski 69 runkosarjakamppailuun tehot 8+32.

Seura ei tavoilleen uskollisena julkaissut sopimuksen tarkkoja summia, mutta The Athleticin Aaron Portzlinella näyttäisi olevan asian suhteen sisäpiirin tietoa. Hän nimittäin luetteli Twitter-tilillään sopimuksen jokaisen vuoden palkan.

Blue Jacketsin GM:nä toimiva Jarmo Kekäläinen oli sopimuksesta luonnollisesti innoissaan, sillä jatkoneuvottelut venyivät seuran kannalta jo huolestuttavan pitkälle.

– Me olemme todella innoissamme saatuamme Alexanderin kanssa pitkäaikaisen jatkon kauteen 2022-23 sakka. Hän on näyttänyt tasaista kehittymistä koko lyhyen NHL-uransa ajan ja hänen kautensa 2016-17 oli todella hyvä, Kekäläinen kertoi seuran tiedotteessa.

– Vain 22-vuotiaana hänellä on mahtava tilaisuus kasvaa organisaatiollemme loistava pelaaja moneksi tulevaksi vuodeksi.

Blue Jacketsin on vielä tehtävä sopimus nuorelle hyökkääjälleen, Josh Andersonille, joka on väläytellyt aivan lähiaikoina sillä, että hän tulisi pelaamaan tulevaisuudessa Sveitsin kaukaloissa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.