Alexander Ovechkin on puhunut varsin avoimesti jo yli vuoden päivät siitä, että hän tulee osallistumaan ensi helmikuussa järjestettävään olympiaturnaukseen, oli NHL:n päätös sitten mikä tahansa.

Nyt NHL:n päätös on jo tiedossa – maailman kirkkaimpia tähtiä ei tulla näkemään Pyongchangin olympiaturnauksessa.

Kaikki ovat kuitenkin uskoneet vakaasti siihen, että vähintään yksi NHL:n supertähti siellä tullaan näkemään, huolimatta NHL:n tekemästä ratkaisusta. Tuo pelaaja on siis Ovechkin, joka on saanut myös Washington Capitalsin omistavan Ted Leonsiksen taakseen.

Vaan onko Ovechkin syömässä sanansa ja samalla katoamassa ainoa NHL:n päätöstä uhmannut NHL-tähti? Ainakin hänen puheensa ovat muuttuneet melkoisesti aiemmasta.

– Toivomme, että minun annetaan osallistua. Aina on olemassa mahdollisuus, Ovechkin kertoo venäläislehti Sport-Expressille.

Mikäli Ovechkinin aiemmat kommentit ovat menneet ohitse, niin vielä viime kauden aikana hän oli melkoisen päättäväinen olympialaisten suhteen. Nämä kommentit, jotka hän antoi NHL:n virallistettua olympiapäätöksensä, toimivatkin oivana vertailukohtana sille muutokselle, joka Capitals-kapteenin puheissa on tapahtunut.

– Ei se muuttanut mieltäni, eikä mikään tule muuttamaan. Kyse on minun kotimaastani. Jos joku tulee sanomaan minulle, että ”et voi mennä”, minua ei kiinnosta – minä vain menen, Ovechkin totesi huhtikuussa UPI:n mukaan.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.