Kesken kauden Calgary Flamesista Ottawa Senatorsiin kaupattu suomalaispuolustaja Jyrki Jokipakka on ainakin toistaiseksi ilman työpaikkaa.

Useat pohjoisamerikkalaislähteet kertoivat tiistaina Ottawa Senatorsin ilmoittaneen Jokipakalle, ettei tälle tulla tarjoamaan jatkosopimusta.

Sinällään kyseinen tieto ei tule yllätyksenä, sillä siirryttyään Ottawaan pelaajasiirtojen takarajalla, oli hän alusta alkaen nokkimisjärjestyksessä joko kanadalaisseuran kahdeksas tai yhdeksäs puolustaja.

Paljon kertoo myös se, että Jokipakka pelasi Senators-paidassa ainoastaan kolme runkosarjaottelua, eikä häntä nähty kertaakaan joukkueensa kokoonpanossa pudotuspelien aikana.

Vielä kaudella 2015-16 kaikki näytti hyvältä. 25-vuotias suomalainen oli vakiinnuttanut paikkansa Dallas Starsin kokoonpanossa ja hänelle kertyikin teksasilaisseurassa yhteensä kausien 2014-16 aikana 91 runkosarjaottelua, tehoin 2+14.

Vuoden 2016 pelaajasiirtojen takarajalla Jokipakka kaupattiin kuitenkin yllättäen Calgary Flamesiin, jossa hän pettymyksellisestä siirrostaan huolimatta jatkoi pelaamistaan korkealla tasolla, antaen 18 ottelussa kuusi maaliin johtanutta syöttöä.

Myös kausi 2016-17 käynnistyi Jokipakan osalta hyvin, mutta joukkueen pelatessa huonosti, joutui hän yllättäen katsomon puolelle. Sieltä palattuaan suomalaisen itseluottamus ei ollut enää entisellään ja lopulta hän jäi albertalaisseurassa ylimääräisen puolustajan rooliin, etenkin, kun Flames vahvistui pelaajasiirtojen takarajalla.

Lopulta tie vei siis Ottawaan ja nyt ollaan tilanteessa, jossa Jokipakan NHL-uran jatkuminen on täynnä kysymysmerkkejä. Monet uskovatkin jo Eurooppaan palanneen suomalaisen palaavan myös pelaamisen muodossa vanhalle mantereelle, mutta kaikki on edelleen auki.

Saattaa siis olla mahdollista, että jokin NHL-seura päättää antaa vielä syksyn harjoitusleirien kautta Jokipakalle mahdollisuuden, sillä hän on kuitenkin osoittanut olevansa tasapainoinen puolustava puolustaja NHL-tasolla, eikä ikääkään ole vielä missään nimessä liikaa.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.