Viime yönä Pohjois-Carolinan Raleigh’ssa vietettiin todellista suomalaisjuhlaa, sillä Sebastian Aho keräsi tililleen NHL-uransa ensimmäisen hattutempun. Carolina Hurricanes voitto kamppailunsa Philadelphia Flyersia vastaan lukemin 5-1.

Kun Aholta kysyttiin kamppailun jälkeen hattutempun synnystä, oli suomalaisen resepti hyvin yksinkertainen.

– Kun teet maalin, on seuraavan tekeminen vielä helpompaa. Saat siitä itseluottamusta. On aina helpompaa tehdä maaleja sen jälkeen, kun olet tehnyt ensimmäisen, Aho kertoi NHL.com:n mukaan.

Päävalmentajalta ylistystä

Hurricanesia luotsaava Bill Peters oli kamppailun jälkeen tyytyväinen mies. Voitto tuli, minkä lisäksi joukkueen yksi lahjakkaimmista pelaajista kykeni todella komeaan temppuun.

– Kaikki kunnia hänelle (Aholle), sillä hän on jo nuorena sopeutunut NHL:ään ja Pohjois-Amerikkaan. Hän on fiksu ja kilpailullinen pelaaja, joka on varustettu todella hyvällä kokonaisuudella. Hän on voi pelata usealla paikalla ja sekä kärki- että alemmissa ketjuissa, päävalmentajana toimiva Peters ylisti NHL.com:n mukaan.

Hurricanesissa niin ikään pelaava Jeff Skinner rohkeni myös kehumaan joukkuekaveriaan hattutempun jäljiltä. Vaikuttaakin siltä, että Aho on tehnyt lyhyessä ajassa todellisen vaikutuksen koko Hurricanesin organisaatioon.

– Hän tekee paljon asioita, jotka ovat vaikuttavia hänen ikäänsä nähden. Lisäksi hänestä tulee jatkuvasti yhä vain parempi pelaaja. On hauska katsoa, kun hän tekee asioita kiekon kanssa, joukkuekaveri Jeff Skinner kertoi.