Kun Boston Bruins käytti 29. varausvuoronsa vuoden 2016 varaustilaisuudessa hyökkääjä Trent Fredericiin, entinen kykyjenetsijöiden päällikkö Keith Gretzky kertoi julkisesti, että Fredericistä tulee bottom-6-peluri.

Yksikään fani ei halua kuulla, että joukkue varaa ensimmäisellä kierroksella pelaajan, joista odotetaan alempien ketjujen jyrää.

Bruinsin kannattajien onneksi Frederic on nostanut odotuksiaan. NCAA:ssa Wisconsinin yliopistoa ensimmäistä kautta edustanut sentteri pelasi todellisen huippukauden – joulukuussa murtuneesta kädestä huolimatta nuori miehenalku iski hurjat 15 maalia ja 18 syöttöpistettä 30:ssa ottelussa.

Tuleeko Fredericistä sittenkin suurempi pelaaja kuin Bruinsin organisaatiossa oli edes odotettu?

– Olemme miettineet asiaa uudestaan, Bruinsin pelaajien kehityskoordinaattori Jamie Langenbrunner kertoi Boston Herald-lehdelle.

– Hän pelaa ykkössentterinä Wisconsinissa. Aika näyttää, millainen pelaaja hänestä tulee ammattilaistasolla, mutta hänellä on selvästi enemmän taitoa kuin ihmiset varaustilaisuuden aikaan uskoivat.

Jos Gretzkyn alkuperäiset odotukset olivat bensaa Fredericin liekkeihin, hän on peittänyt sen hyvin.

– Se on vain jotain mitä hän sanoi. Pelaan siellä missä he vain haluavat minun pelaavan. Mutta tällä hetkellä haluan vain tehdä omaa juttuani. Pelaan peliäni enkä välitä mitä muut sanovat tai ajattelevat, St. Louisissa syntynyt sentteri kertoi.

Frederic omaa jo 19-vuotiaana NHL-pelaajan rungon. Hän viettää paljon aikaa salilla ja 187-senttiselle miehenalulle onkin kertynyt painoa jo 96-kiloa. Hän on myös treenannut käsiään, joka on ollut huolenaihe Bruinsille.

– 17- tai 18-vuotiaana ja 187-senttisenä koordinaatiokykysi ei ole aina täydellinen. Siihen kuuluu kasvaminen omaan vartaloosi, Langenbrunner sanoi.

– Olen puhunut Tony Granaton (Wisconsinin valmentaja) kanssa ja hänen mukaan Frederic tulee ensimmäisenä jäälle ja lähtee viimeisenä pois. Hän tekee kaikkensa kehittyäkseen ja se on tuottanut tulosta.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.