Vielä ennen viime kauden alkua Nolan Patrickia pidettiin automaattisena ykkösnimenä tämän kesän varaustilaisuuteen, mutta viime metreillä sveitsiläispelaaja Nico Hischier kiilasi ohitse.

Ykkössija muuttui pitkälti siitä syystä – ottamatta mitään Hischieriltä pois – että Patrick joutui loukkaantumisongelmien riivaamaksi, käyden muun muassa kahdessa erillisessä nivusleikkauksessa.

Loukkaantumisten myötä Patrickilta jäi iso osa viime kauden peleistä pelaamatta, mukaan lukien alle 20-vuotiaiden MM-kisat.

Lopulta Patrick päätyi NHL Draftin kakkosvaraukseksi ja sitä kautta Philadelphia Flyersin paitaan. Kuvaavaa hänen tilanteelleen oli se, että pari viikkoa ennen varaustilaisuutta pennsylvanialaisseura halusi tavata kanadalaispelurin kanssa ylimääräisen kerran, käydäkseen läpi pelaajan terveystilanteen.

Lääkärintarkarkastuksen jälkeen Flyersin GM:nä toimiva Ron Hextall totesi, ettei seuralla ole enää epäilyksiä Patrickin terveystilanteen suhteen. Vaan olisiko pitänyt olla?

Philadelphiasta nimittäin kantautui tänään tieto, että Patrick joutuu vatsalihasleikkaukseen, joka pitää hänet sivussa tositoimista 4-6 viikkoa. Sen myötä hänellä jää väliin Flyers-lupausten leirillä kaikki peliosuudet.

Kun puhutaan 18-vuotiaasta pelaajasta, joka on käynyt viimeisen vuoden aikana läpi kolme leikkausta, on syytä olla huolissaan. Yksittäiset loukkaantumiset ovat yksittäisiä loukkaantumisia, mutta Patrick on pelaaja, jonka pitäisi olla terveydellisesti parhaassa iässään.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.