Boston Bruins kävi noukkimassa ensimmäisen kiinnityksen pudotuspelien toiselle kierrokselle, kun se kaatoi Ottawa Senatorsin vieraissa niukasti maalin erolla.

Ottelun alkuun selkeästi terävämmin tuli kotijoukkue Senators ja vieraiden maalilla Tuukka Rask joutui venymään alusta alkaen hyviin torjuntoihin. Mitä pidemmälle avauserä kuitenkin eteni, sitä enemmän ottelu kääntyi Bruinsille, mutta ottelun ja ottelusarjan avauserässä ei nähty osumia.

Bruins siis vei avauserän laukaukset nimiinsä lukemin 14-9, mutta toisessa erässä se oli täysin purjeessa. Senatorsin keskialueen trap-pelaaminen oli kuin myrkkyä vieraille ja lopulta se näkyi myös tulostaululla, kun Bobby Ryan iski isännät Erik Karlssonin syötöstä johtoon.

Sean Tierney

@ChartingHockey
Bobby Ryan proving the world wrong.

Toisen erän jälkeen tilanne valotaululla oli siis 1-0, mutta ilman Raskia se olisi voinut olla enemmänkin. Bruins ei nimittäin saanut koko kaksikymppisen aikana ainoatakaan laukausta kohti Craig Andersonin vartioimaa maalia, kun taas kiekko pommitettiin peräti 12 kertaa Raskia kohden. Laukaukset siis Senatorsille murhaavasti 12-0 ja maalien muodossa 1-0.

Päätöserään Bruins sai kuitenkin jälleen juonesta kiinni ja ajassa 44:55 kiekko löysi ensimmäistä kertaa tiensä Andersonin selän taakse. Maalintekijänä kunnostautui NHL:ssä pudotuspelidebyyttinsä tehnyt Frank Vatrano, joka osui Riley Nashin ja Adam McQuaidin syötöistä.

Bruins oli päätöserässä kokonaisuudessaan aktiivisempi osapuoli ja ottelu saikin todellisen draaman kaaren huippunsa ajassa 57:27. Jos edellisessä osumassa asialla olivat hieman nimettömämmät pelaajat, tällä kertaa onnistuivat nimimiehet, kun Brad Marchand iski ottelun 2-1-voitto-osuman Patrice Bergeronin ja David Pastrnakin syötöistä.

Pete Blackburn

@PeteBlackburn
Brad Marchand gets the go-ahead goal late for the Bruins in Game 1

Näin ollen Bruins ryösti heti ensimmäisen mahdollisuuden saatuaan kotiedun itselleen ja nappasi ensimmäisen täplän tauluun vierasvoitollaan. Ottelun ehdottomiin ykköstähtiin lukeutunut Rask torjui joukkueensa maalilla 26 laukausta.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.