Philadelphia Flyers oli eilen tyly vierasjoukkue, kun joukkue kohtasi Florida Panthersin. Flyers marssi ottelussa lopulta tiukkaan 3-2-voittoon, vaikkakin kamppailun laukaukset olivat Panthersin hyväksi jopa 44-25.

Panthersin molemmat suomalaiset, Aleksander Barkov ja Jussi Jokinen, osuivat kamppailussa loistavasti pelanneen Flyers-vahti Steve Masonin selän taakse. Se ei vaan riittänyt tällä kertaa voittoon asti.

– Meillä oli paljon paikkoja, mutta hän (Mason) pelasi loistavan pelin. Jokainen piste tulee olemaan nyt tärkeä, sillä taistelu pudotuspelipaikoista tulee olemaan kuin koiratappelu – kuka pääsee mukaan ja kuka jää ulos, Jokinen kertoi Sun-Sentinelin mukaan.

– Nämä ottelut saattavat hyvinkin olla niitä erottavia tekijöitä. On hiukan kurjaa, että emme löytäneet keinoja kahteen pisteeseen.

Pitkä putki poikki

Panthers on pelannut edelliset kuusi ottelua vieraskaukaloissa, mutta nyt edessä on paluu kotiin. Pantteripaitojen vierasputki alkoi surullisen kuuluisasta Carolina Hurricanes -ottelusta, jonka jälkeen ex-valmentaja Gerard Gallant vapautettiin tehtävistään.

Lienee siis sanomattakin selvää, että vierasputki on ollut joukkueen kannalta todella kuluttava sekä henkisesti että fyysisesti.

Jokisen kannalta tilannetta on vielä pahentanut se, että kärsi ennen viime yötä kahdeksan ottelun mittaisesta pisteettömästä putkesta. Suomalainen saikin onnistumisen todella kriittisen paikkaan, sillä apinaa ei tarvitse nyt kantaa selässä kotikaukaloon saakka.

– Tämä tuntui noin kuukauden mittaiselta reissulta. On todella hienoa päästä takaisin kotiin, viettää aikaa perheesi kanssa ja saada ajatuksia pois jääkiekosta. Se tulee tekemään meille kaikille hyvää.

– Saimme vain viisi pistettä kuudesta kovasta ottelusta, minkä lisäksi meillä on uusi valmennusporras. Siihen päälle muutama loukkaantuminen, niin siihen nähden olemme pelanneet hyvin.