Florida Panthersin ykköspuolustaja Aaron Ekblad myöntää seuran kahden pitkäaikaisen tähtipelaajan, Jonathan Huberdeaun ja MacKenzie Weegarin kesällä tapahtuneen siirron Calgary Flamesin olleen kova pala nieltäväksi.

Ekblad paljastaa Daily Faceoffille antamassaan haastattelussa, että kahden hyvän ystävän treidistä toipuminen vei oman aikansa.

– Korrekti vastaus kysymykseen olisi varmaan todeta, että tämä on bisnestä ja että olen surullinen heidän lähdöstään, mutta iloinen siitä mitä saimme tilalle. Todellisuudessa, kyllä, olen iloinen että saimme Matthew (Tkachukin). Hän tulee olemaan mahtava lisä, mutta sana ”surullinen” ei riitä kertomaan siitä, mitä tunsin menettäessämme nuo kaksi kaveria, Ekblad kertoo.

– He olivat läheisiä ystäviäni, joiden kanssa pelasin yhdessä todella pitkän ajan. Oli shokki menettää heidät. He ovat mahtavia ystäviä ja hyviä ihmisiä, joita tulen todella ikävöimään.

25-vuotias NHL:n kesän 2014 ykkösvaraus on itse kärsinyt parin viime kauden ajan sitkeistä vammoista. Ajoittain tähden asenne onkin ollut kovalla koetuksella myös terveydentilasta johtuen.

– Välillä asenteeni ei ole ollut ehkä kaikkein ammattimaisin. Toisinaan ajattelen, että ”vitut tästä kaikesta, en jaksa tätä enää”. Kun olet jatkuvasti loukkaantuneena tai kuntoutat vammojasi, se ei ole helppoa. Lopulta rakkaus lajia kohtaan vie kuitenkin voiton, kanadalaispuolustaja avaa raskaita viime kausiaan.

Ekblad pelasi viime kauden runkosarjassa vain 61 ottelua ja iski niissä huipputehot 15+42=57.