NHL:ssä nähtiin uusi suomalaispelaaja, kun Pittsburgh Penguinsin hyökkääjä Valtteri Puustinen teki debyyttinsä taalaliigassa. Joukkue kaatoi kotihallissaan Vegas Golden Knightsin loppulukemin 5-2 ja Puustinen nappasi heti debyytissään syöttöpisteen tililleen.

Puustinen pelasi joukkueen kolmosketjussa yhdessä Jeff Carterin sekä Brock McGinnin kanssa. Hän pääsi syöttämään McGinnin läpiajoon. Tämä ei onnistunut vielä maalinteossa, mutta taustalta tullut Carter löi lopulta kiekon sisään.

22-vuotias Puustinen kirjautti ottelussa teholukeman +2, laukoi ja taklasi kerran sekä vietti jäällä kaikkiaan kymmenen minuuttia ja 14 sekuntia. Hän sai myöskin ottelun jälkeen joukkuetoverinsa Bryan Rustin kehut lehdistötilaisuudessa.

– Mahtava jätkä. Tekee kovaa töitä. Supertaitava. Hänet näki jo lämmittelyissä tekemässä upeita juttuja kiekon kanssa, ja myös harjoituksissa. On todella jännittävää nähdä, mitä hän voi tuoda tänne.

Joukkueen kokoonpanossa tilaa joutui tekemään toinen suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen, joka seurasi ottelua sivusta. Hänelle kuluva kausi on ollut hankala, nimittäin 57 ottelun jälkeen kasassa ovat tehopisteet 9+17=26.

Ensimmäistä kauttaan Pohjois-Amerikassa pelaava Puustinen on ollut loistovireessä AHL:n puolella. Wilkes-Barre/Scranton Penguinsin riveissä nuorukainen on mättänyt 53 otteluun komeat tehopisteet 17+17=34. Puustinen on Penguinsin 7. kierroksen varaus kesän 2019 draftista.

Näet Puustinen syötön alta tai täältä.

Pittsburgh Penguins

@penguins
"Just tap it in. Just tap it in. Give it a little tappy. Tap Tap Tap-a-roo.”

— Happy Gilmore (and also Jeff Carter on this goal)