Minnesota Wildin venäläishyökkääjä Kirill Kaprizov on saanut lentävän lähdön NHL-uralleen.

KHL:ssä supertähden maineeseen noussut Kaprizov on mättänyt NHL:n tulokaskaudellaan 27 otteluun huikeat pisteet 10+15=25.

23-vuotiasta venäläistaituria pidetäänkin tällä hetkellä ylivoimaisena suosikkina NHL:n tulokaspalkintoon.

Wildin GM Bill Guerin on pitänyt hyvää huolta siitä, että kohtalaisen englannin kielen taidon omaavalla Kaprizovilla olisi hyvä olla Minnesotassa.

Guerin jopa tarjosi Kaprizoville mahdollisuutta saada joukkueeseen toisen venäläispelaajan, joka auttaisi nuorta supertulokasta asettumaan Pohjois-Amerikkaan.

Kaprizov kieltäytyi kuitenkin tästä mahdollisuudesta jaloin perusteluin.

– Kysyin häneltä, että tarvitsisitko toisen venäläispelaajan auttamaan sinua asioissa? Olisimme tehneet niin. Hän vastasi, että: ”vain, jos se auttaa meidän joukkuettamme voittamaan.” Tuo kertoo paljon, Guerin paljasti ESPN:n haastattelussa.

Guerin uskoo, että voi olla jopa parempi Kaprizoville, että Wildin joukkueessa ei ole toista venäläispelaajaa.

– Hän olisi pärjännyt täällä joka tapauksessa. Hänen englantinsa on tarpeeksi hyvää. Hän on lähestynyt joukkuetovereitaan heti – ja se on tärkeää. Se voi olla parempikin juttu, ettei täällä ole venäläispelaajaa pelkästään vain kansalaisuuden takia. Se pakottaa hänet osallistumaan asioihin. Hän persoonaltaan sellainen, joka haluu osallistua asioihin. Hän tuo itseään esille, ja jätkät rakastavat sitä, Guerin hehkutti.