Kiekkomaailma oli hämmennyksen vallassa, kun Pierre-Luc Dubois ilmoitti halauvansa pois Columbus Blue Jacketsista. Nuorukainen oli juuri sorvannut uuden jatkosopimuksen.

Monet spekuloivat, ettei Dubois tule toimeen valmennuksen kanssa. Columbuksen päävalmentaja John Tortorella tunnetaan räväkkänä persoonana, joka ei pelkää antaa kovaa palautetta pelaajilleen.

Dubois avasi suhdettaan Tortorellaan NHL.comin haastattelussa, kun hän siirtyi pois Columbuksesta.

– Ennen kuin Columbus draftasi minut, tiesin millainen valmentaja Tortorella on. Olen kuullut juttua pelaajilta, jotka ovat pelanneet hänen alaisuudessaan, osa jo Tampassa. Kuuntelin Vincent Lecavalieria, Martin St. Louis’ta ja konsensus oli, että hän auttaa jätkiä. Hän työntää jätkiä eteenpäin, motivoi heitä ja saa heidät menemään eteenpäin, Dubois kertoo.

– Se ei ollut aina helppoa, mutta minun täytyy arvostaa hänen rehellisyyttään ja että hän yritti tehdä minusta paremman pelaajan ja paremman ihmisen. Jotkut arvelevat, että hän on syy, miksi lähdin, mutta ei se ole.

Varsinaisia syitä Dubois ei suostu kertomaan. Asia kuitenkin käsiteltiin Columbuksen sisällä.

– Meillä oli keskustelu ennen harjoitusleirin alkua. Niin kuin Torts sanoi, hän halusi tehdä asian kaikille selväksi ja niin halusin minäkin. En halunnut johtaa joukkuekavereitani harhaan, Dubois kommentoi.

LUE MYÖS:

Mikä soppa! Jarmo Kekäläinen tyrmää Pierre-Luc Dubois’n väitteet siirron syistä: ”Ei pidä paikkaansa ja hän tietää sen!”

Winnipeg-pomo avaa Patrik Laineen siirron taustoja – yhteispeli supertähden kanssa ei toiminut

Winnipeg Jets -kapteenilta mystinen ulostulo – katuu toimintaansa Patrik Lainetta kohtaan: ”Ehkä se olisi parantanut asioita”

Columbus Blue Jackets tiedottaa: tässä on Patrik Laineen pelinumero

Patrik Laineen paras Winnipeg-ystävä tunteikkaana – ”Olemme olleet veljiä ensimmäisestä päivästä lähtien”

Patrik Laineen debyyttiä Columbus-paidassa joudutaan odottamaan – nämä asiat on vielä hoidettava!

Patrik Laine ei tullut vain pyörähtämään Columbuksessa – näin kommentoi Jarmo Kekäläinen

Näkökulma: Patrik Laine törmää uudessa seurassaan samaan ongelmaan kuin Winnipeg Jetsissä

Sisäpiiritoimittaja paljastaa: Winnipeg ottaa vastuulleen osan Patrik Laineen palkasta!