The Fourth Period -lehden päätoimittaja David Pagnotta tiputti melkoisen pommin viime viikolla, kun hän paljasti Montreal Canadiensin ja New York Islandersin harkitsevan tosissaan offer sheetin tekemistä Patrik Laineelle ja Mitch Marnerille.

Palkkakaton kanssa taistelevat Winnipeg Jets ja Toronto Maple Leafs eivät ole saaneet nuoria tähtipelaajiaan kiinnitettyä jatkosopimuksella, tämä tekee heistä molemmista hyvinkin mahdollisia kohteita muiden NHL-seurojen offer sheet -tarjoukselle.

Viime viikolla Sebastian Ahon leirissä haluttiin nopeuttaa sopimuksen syntymistä, kun suomalaishyökkääjä hyväksyi Montreal Canadiensin tekemän viisivuotisen ja 42 miljoonan dollarin arvoisen offer sheetin. Carolina Hurricanes päätti lopulta vastata Canadiensin sopimustarjoukseen, ja näin Aho sai ”pakotettua” jatkopaperin aikaan hyvissä ajoin.

Pagnotta uskoo Laineen ja Jetsin sopimusneuvotteluiden ratkaisevan sen, että otetaanko heidänkin leirissä Ahon käyttämä offer sheet -kortti käyttöön.

– Voin kertoa varmuudella, että jos Laineen ja Jetsin sopimusneuvottelut eivät etene tämän kuukauden aikana, aikoo hän 100 prosentin varmuudella tutkia muita vaihtoehtoja. Tämä sisältää ehdottomasti muiden NHL-seurojen offer sheet -tarjousten kuuntelemisen. En kuitenkaan usko, että offer sheetiä tulee aivan vielä, koska Laineen ja Jetsin sopimusneuvottelut ovat vielä kesken. Mutta jos jokin NHL-pelaaja on tänä kesänä saa offer sheetin, niin se on todennäköisimmin Patrik Laine, Pagnotta sanoi Sportsnet 590 -radiokanavalla.

LUE MYÖS: Hurja paljastus: Edmonton teki nyt uskomattomalta kuulostavan tarjouksen Rasmus Ristolaisesta – Buffalossa kadutaan tätä pitkään

LUE MYÖS: Lähde: Golden Knights sai karsean treidiehdotuksen Nikita Gusevista – ”Rehellisesti, se oli latistava”

LUE MYÖS: Jymy-yllätys: MM-kultasankari Henri Jokiharju kaupattiin NHL:ssä!

LUE MYÖS: Suru-uutinen: Kimmo Timosen pitkäaikainen kapteenipari menehtyi yllättäen – pelasi NHL:ssä yli 800 ottelua