KHL:stä ja Venäjän maajoukkueesta tuttu tähtihyökkääjä Nikita Gusev on yksi tulevan NHL-kauden mielenkiintoisimpia uusia seurattavia.

Venäläistaiturilta puuttuu kuitenkin vielä NHL-sopimus, sillä hänen oikeudet omistavalla Vegas Golden Knightsilla ei ole tällä hetkellä palkkakatossa paljoakaan tilaa.

The Athletic -lehden toimittajan Jesse Grangerin mukaan Gusev hakee neljän miljoonan dollarin vuosipalkkaa, kun taas Golden Knights olisi valmis tarjoamaan hänelle vain kaksi miljoonaa dollaria kaudessa.

Golden Knightsilla on palkkakatossa tilaa yhteensä vain 2,575 miljoonaa dollaria, kun 5,25 miljoonan dollarin palkkaa tienaavan David Clarksonin asettaminen pitkäaikaisloukkaantuneiden listalle lasketaan mukaan.

Tärkeää on myös huomioida se, että Golden Knights haluaa kiinnittää vapaana agenttina olevan Deryk Engellandin sekä rajoitetut vapaat agentit Malcolm Subbanin ja Jimmy Schuldtin.

The Athletic -lehden mukaan Golden Knightsin GM:n George McPhee yrittää etsiä haastavaan palkkakattotilanteeseen ratkaisua vaihtokaupan avulla. Siirtohuhuissa pyörii odotetusti myös Gusevin nimi.

KHL:n kirkkain tähti ei kuitenkaan ole vielä NHL-piireissä niin suuressa arvostuksessa, joten Golden Knightsin saamat vaihtoehdotukset ovat jääneet hyvinkin vaisuiksi.

– NHL-lähde kertoi The Athletic -lehdelle, että Golden Knights on käynyt alustavia kauppaneuvotteluja Guseviin liittyen. Näissä neuvotteluissa vastikkeeksi on liitetty toisen kierroksen varausvuoro, myöhäinen varausvuoro sekä alemman tason kiekkolupaus. Ihan rehellisesti, se oli latistava tarjous, Granger kirjoittaa kolumnissaan.

Pietarin SKA:ta viimeiset neljä vuotta edustanut Gusev pelasi viime kaudella KHL:n runkosarjassa 62 ottelua hurjin tehopistein 17+65=82. Pudotuspeleissä 27-vuotias taituri kirjasi 18 ottelussa tehot 9+10=19.

Kevään MM-kisoissa Gusev oli Venäjän NHL-tähtisikermän tärkeimpiä kärkimiehiä. Taiturimainen hyökkääjä takoi turnauksen 10 ottelussa pisteet 4+12=16.

LUE MYÖS: Hurja paljastus: Edmonton teki nyt uskomattomalta kuulostavan tarjouksen Rasmus Ristolaisesta – Buffalossa kadutaan tätä pitkään

LUE MYÖS: Jymy-yllätys: MM-kultasankari Henri Jokiharju kaupattiin NHL:ssä!

LUE MYÖS: Suru-uutinen: Kimmo Timosen pitkäaikainen kapteenipari menehtyi yllättäen – pelasi NHL:ssä yli 800 ottelua

LUE MYÖS: Yllätyssiirto vireillä! Lähde: Patrik Laine todennäköisin kohde offer sheetille – ”100 prosenttisesti tutkii muita vaihtoehtoja”