Montreal Canadiensin suomalaishyökkääjä Artturi Lehkonen joutuu joukkueineen seuraamaan vierestä, kun Habsin verivihollinen Boston Bruins pelaa tänä keväänä Stanley Cupin voitosta.

Lehkonen ihastelee vihollisasetelmasta huolimatta ennen kaikkea Bruinsin maalilla uskomattomat pudotuspelit pelanneen Tuukka Raskin kevätvirettä.

– Se on ihan ilmiömäinen tällä hetkellä! Hän laittoi (Toronton) Andersenin ihan puhtaasti takataskuunsa. Hän on varmistanut sen, että Bostonilla on ollut joka ilta mahdollisuus voittaa. On ollut siistiä nähdä, että Tuukka on pelannut hemmetin hyvin, vaikka hän onkin Bostonin pelaaja, Lehkonen hehkuttaa maanmiestään Suplan NHL Playoffs -podcastissa.

Usein kauden aikana toisensa kohtaavat Canadiens ja Bruins kuuluvat molemmat sarjan legendaarisiin Original Six -seuroihin. Bostonin menestyksellä marinoitu urheilukulttuuri onkin tullut Lehkoselle tutuksi.

– Bostonissa on aikamoinen kulttuuri, koska siellä on voitettu monessa lajissa. Siellä odotetaan kaikilta joukkueilta, kun kauteen lähdetään, että he voittavat. Kyllä heilläkin on aikamoinen mylläkkä. Se on aika urheiluntäyteinen kaupunki, Lehkonen ihastelee.

Ennen kaikkea pelit Canadiensiä vastaan sytyttävät sekä Bostonissa että Montrealissa.

– Jokaisessa matsissa Bostonia vastaan huomaa jo päivää ennen, kun kaupunki alkaa sähistä. Seuroilla on niin paljon historiaa takana.

Kuuntele Suplan NHL Playoffs – Kohti Stanley Cupia -podcastin jakso kokonaisuudessaan täältä.