Dallas Stars yllätti monet kiekkoseuraajat kaatamalla Nashville Predatorsin NHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Nyt joukkue on ajautunut tuttuihin ongelmiin ottelusarjassa St. Louis Bluesia vastaan.

St. Louis nappasi voiton kolmannesta ottelusta ja johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1. Dallasin murheenkryyniksi osoittautui maalivahtipeli. Ben Bishop on ollut joukkueen kantava voima läpi kauden, mutta nyt hänen ohittamisensa oli luvattoman helppoa.

Erityisesti Bluesin voittomaali oli luvattoman helppo. Patrick Maroon heitti kiekkoa maalille rutiininomaisesti, mutta yllättäen Bishop ei saanut pelivälinettä kiinni. Osuma oli yllätys kummallekin joukkueelle.

Lähihistoriassa Dallasin pudotuspelitaival on päättynyt kerta toisensa jälkeen juuri maalivahtipelin takia. Kaikki alkoi vuonna 2014, jolloin Kari Lehtonen suli ratkaisuottelussa Anaheim Ducksia vastaan. Suomalaisvahti päästi kaksi osumaa aivan loppuhetkillä, ja Anaheim marssi jatkoon.

Lehtosen aisapariksi hankittiin Antti Niemi. Kaksikon yhteinen historia on surullisen kuuluisa ja huipentui keväällä 2017 St. Louis Bluesia vastaan. Ottelusarja venyi seitsemänteen otteluun, ja hyvän kevään pelannut Lehtonen suli täydellisesti.

Voit katsoa Dallasin ja St. Louisin viime yön maalikoosteen alta.