New York Islandersin pitkäaikainen keulahahmo ja kapteeni John Tavares jätti saarelaiset viime kauden jälkeen liittyäkseen mestaruutta tavoittelevaan Toronto Maple Leafsiin.

Seitsemän vuoden ja 77 miljoonan dollarin sopimuksen kiekkohulluun Torontoon allekirjoittanut keskushyökkääjä on saanut tällä kaudella seurata sivusta, kuinka vuodesta toiseen rämpinyt Islanders on yllättänyt nimettömällä joukkueellaan kaikki NHL-seuraajat. Islanders on tällä hetkellä itäisen konferenssin kakkospaikalla.

Myös Tavares myöntää vanhan seuransa vireen yllättäneen hänetkin.

– He ovat pelanneet uskomattoman kauden. Varsinkin puolustuksen osalta joukkue on tehnyt täyskäännöksen parempaan. Hyvä maalivahtipeli on iso osa sitä. Se johtaa menestykseen ja voittoihin. Tiedän paljon ihmisiä sieltä ja olen monien kanssa edelleen todella läheisissä väleissä. On mukava nähdä heidän menestyvän, mutta oma keskittymiseni on täysin Maple Leafsissä sekä asioissa, joihin pystyn itse vaikuttamaan, Tavares kertoi viikonloppuna järjestetyn tähdistötapahtuman lehdistötilaisuudessa.

Tavaresin kahdella viimeisellä kaudella pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Islanders on ollut tällä kaudella NHL:n suurin positiivinen yllättäjä. Heittopussiksi povailtu joukkue on Washington Capitalsista saapuneen tuoreen mestarivalmentajansa Barry Trotzin alaisuudessa kerännyt 49 ottelusta 63 pistettä. Joukkue keräsi koko viime kaudella vaivaiset 80 pistettä, joten suunnanmuutos on totisesti melkoinen!

MUITA PÄIVÄN NHL-AIHEITA:

Philadelphia Flyers valmis isoihin peliliikkeisiin – seurapomo lupaa: ”Emme aio säästellä”

Nouseeko Chicago Blackhawks mukaan pudostuspeleihin? Megatähti itsevarmana: ”Olen paremmassa kunnossa kuin 20-vuotiaana”

Ovatko tässä NHL-talven suurimmat suomalaisyllättäjät? Alkukauden valopilkku nimesi vaikeimman vastuksen