Edmonton Oilersin maalilla tällä kaudella vakuuttavasti aloittanut, mutta pelinsä kanssa sittemmin enemmän ja vähemmän tuskaillut Mikko Koskinen saattaa olla joidenkin papereissa talven suurimpia suomalaisyllättäjiä. Pikkumustat ovat tarttuneet 91,0 prosentin varmuudella ja päästettyjen maalien keskiarvo on 2,79.

Yllättäjien kastiin menee mahdollisesti myös Mikko Rantanen. Tuskin monikaan osasi odottaa, että Nousiaisista maailmalle ponnistanut hyökkääjä keikkuisi läpi kauden alkupuoliskon pistepörssin kärkipaikoilla, ja että tähdistöottelutauolla pisteet näyttäisivät lukemia 23+51=74.

Koskinen kertoi nhl.com suomenkielisen sivuston mukaan vaarallisemmaksi pelaajaksi juuri Colorado-tähden.

– Joka joukkueen kärkipelaajat on tosi hyviä, vaikea nimetä yhtä. Rantasen Mikko on tehnyt ison vaikutuksen. Hän on pelannut tosi hienosti.

Hyvin on onnistunut myös Koskinen, kuten aiemmin mainitut tilastot todistavat. Kaksimetrinen veskari on tullut oivien koppien lisäksi tutuksi myös lempinimestä ”Kolmen metrin Koskinen”. Mistähän se juontaa juurensa?

– Minun ensimmäinen liigapeli (1. maaliskuuta 2008) tuli suorana telkkarista. Tero Lehterä oli kommentaattorina, ja hän kai sitten jostain keksi sen. Että varmaan hän tietää parhaiten syyn siihen nimeen, Koskinen virnisteli viitaten liigajoukkue SaiPan pääkäskijään.

NHL palaa tähdistötauolta ensi yönä, mutta öljypaitojen osalta sesonki jatkuu vasta viikonloppuna.

LUE KOSKISEN SYKSYSTÄ MM.:

Mikko Koskinen ällistyttävässä vireessä NHL:ssä – samaa on nähty edellisen kerran yli 30 vuotta sitten