Kanadalaisen GM Peter Chiarellin aika Edmonton Oilersissa tuli päätökseen keskiviikkoaamuna. Sanalla sanoen heikosti menestynyt Chiarelli toimi virassaan kaudesta 2015-16 alkaen.

Kolme täyttä kautta toivat vain yhden pudotuspelipaikan siitäkin huolimatta, että joukkue pursuaa supertähtiä ykkösvarausten Connor McDavidin ja Ryan Nugent-Hopkinsin johdolla.

Kuten oheinen twiitti todistaa, kärsi joukkue kahdella tappiolla kolmesta enemmän tappioita, kuin mitä se pystyi voittamaan. Ainoastaan yksi pudotuspeleihin päättynyt sesonki oli pienen pieni välähdys paremmasta.

StatsCentre

@StatsCentre
With his team floundering again, Peter Chiarelli is out as #Oilers general manager. As this shows, aside from 2016-17, he proved unable to get EDM out of a (now 13-season) funk among the NHL's bottom tier

Sama laulu, eli menestyksettömyys, on jatkunut tälläkin kaudella. Lisäksi kun mitään selvää piristystä joukkueen pelaamisessa ei ole ollut havaittavissa, oli päätös lienee täysin oikea.

Jotain Edmontonin ”tasaisen varmasta” laskusta kertoo Mikko Koskisen panos. NHL:ään useamman vuoden tauon jälkeen palannut veskari oli alkukaudesta huimissa liekeissä, mutta nyt näyttää siltä, että sarjan kenties kiehtovimman suomalaisen sesongista saattaa sittenkin tulla tyly katastrofi.

Esimerkiksi SuomiKiekko-sivusto kirjoitti suomalaisesta näin.

Aiemmin Boston Bruinsissa samassa virassa toimineen Chiarellin viimeiseksi peliksi jäi Detroit Red Wingsiä vastaan käyty koitos, jonka öljypaidat hävisivät nolosti 2-3. ”Nolosti” sen takia, että kyseessä oli sarjan häntäpään kamppailu.