Toronto Maple Leafsin ruotsalaistähti William Nylander on puhuttanut NHL-piirejä heikoilla esityksillään siitä saakka, kun hyökkääjä solmi pitkän ja rahakkaan jatkosopimuksen jätettyään ensin koko alkukauden pelaamatta sopimuserimielisyyksiensä takia.

Suomalaisittain tilanteesta tekee entistä kiinnostavamman se, että Nylander taistelee samoista minuuteista Kasperi Kapasen kanssa. Ruotsalainen on viime peleissä napannut hyvän alkukauden Auston Matthewsin rinnalla pelanneen suomalaisen paikan tulosyksiköstä.

Mikään ei ole Nylanderin tapauksessa kuitenkaan muuttunut Matthewsin rinnalla – ruotsalaisella on kasassa 14 pelin vaatimattomat tehot 1+2. Edes miehen kehonkieli ei tällä hetkellä puhu sen puolesta, että tätä kiinnostaisi yrittää auttaa joukkuettaan muilla tavoin pistehanojen pysyessä visusti kiinni.

Nyt jopa pitkään miehen puolella ollut päävalmentaja Mike Babcock on kääntymässä puheissaan ruotsalaista vastaan vaatien pikku hiljaa myös tulosta.

– Hänen on pakko parantaa. Kaikki pienet yksityiskohdat, voitontahto, työmoraali, kaiken tämän on parannuttava, Babcock luettelee Toronto Sunille.

Nylander omaa parhaimmillaan työkalut olla dominoiva pelaaja NHL-tasolla ja tämän mies todisti jo kahdella viime kaudella. Tällä hetkellä, onnistumisten puuttuessa, 22-vuotiaasta ruotsalaisesta on kuitenkin vaikea hakea peli-ilon merkkejä.

Kapanen takaisin Matthewsin laitaan?

Jopa loistokauden pelannut Mitchell Marner joutui kahdella edelliskaudella hakemaan ajoittain vauhtia peliinsä neloskentästä saakka, eikä Babcock pelkää tehdä samaa Nylanderin suhteen. 14 peliä on riittävä aika päästä eroon alkukankeudesta.

Elleivät miehen työmoraali sekä tehot kentällä ala pikku hiljaa ottamaan hyppyä seuraavalle tasolle, olisi kenties aika päästää 42 peliin tehot 14+11=25 iskenyt Kapanen jälleen alkukauden paikalleen Matthewsin laitaan.

Kolmosketjussa Nazem Kadrin laidalla tällä hetkellä operoivasta Kapasesta ei nykytilanteessa saada irti miehen potentiaalin mukaisia tehoja – Kapasella kun on allaan viiden ottelun pisteetön jakso. Ehkä nosto Matthewsin rinnalle herättäisi suomalaisenkin jälleen alkukaudelta totuttuun lentoon?