Kristian Vesalainen teki yllättävän ratkaisun ja päätti jättää AHL:n taakseen ja siirtyä Jokereihin pelaamaan maailman toiseksi parasta kiekkoliigaa. Suomalaishyökkääjä ehti pelata tällä kaudella viisi NHL-ottelua ja sai niissä yhden syöttöpisteen. Farmissa hän tahkosi kahdeksan ottelua piste per peli tahdissa.

Jokerit odottavat Vesalaisesta saman tien vahvistusta, vaikkei tämä ole mitään hurjia pistelukemia ole vielä mättänytkään.

– Vesalainen on isokokoinen ja lahjakas nuori hyökkääjä, jolla on paljon potentiaalia olla Jokereille merkittävä pelaaja tällä kaudella. Olemme todella iloisia, että hän vahvistaa joukkuettamme loppukauden ajan, Jokereiden GM Jari Kurri kommentoi seuran verkkosivuilla.

Siirtyminen Jokereihin ei ollut niin yksinkertaista kuin olisi voinut luulla. Suomalaispelaajan oikeudet olivat nimittäin Pietarin SKAn hallussa, jolta Jokerit joutuivat ne ostamaan.

– -Olemme kiitollisia SKA:lle oikeuksien siirtymisestä Jokereille, jotta nuori suomalaispelaaja pääsee pelaamaan KHL:ää kotimaassaan ja -kaupungissaan. Lisäksi kiitämme Winnipeg Jetsin organisaatiota, jonka nuorta huippulupausta pääsemme seuraavien kuukausien aikana kehittämään, Kurri jatkaa.

Tie KHL:stä NHL:ään ei ole aina sieltä helpoimmasta päästä. Viime kaudella Eeli Tolvanen iski Jokereissa 36 tehopistettä, mutta tämä kausi on kulunut kokonaisuudessaan farmissa. 20 ottelussa maalipyssy on tehnyt 11 tehopistettä.

Lue myös: Nyt on hinta-laatusuhde kohdallaan! Tässä ovat NHL:n TOP 5 parhaat pelaajasopimukset