Nyt on hinta-laatusuhde kohdallaan! Tässä ovat NHL:n TOP 5 parhaat pelaajasopimukset

© Kuva: Getty Images

Syyskuussa NHL Suomi listasi maailman parhaan kiekkoliigan ylipalkatuimmat pelaajat (pääset artikkeliin tästä).

Nyt vuorostamme laitamme järjestykseen NHL:n parhaat pelaajasopimukset. Huomioimme palkan lisäksi myös jäljellä olevat vuodet. Juniorisopimuksia ei luonnollisesti oteta huomioon.

5. Patrice Bergeron, Boston Bruins

Patrice Bergeron on paljon muutakin kuin NHL:n paras puolustava hyökkääjä. Hänen laukauksensa on pahasti aliarvostettu kuten hänen hyökkäyspään taitonsa ylipäätään. Hän sentteröi yhtä NHL:n kovimmista ketjuista ja on nakuttanut 19 ottelussa 26 tehopistettä.

Sopimus: 6,875 miljoonaa dollaria, viimeinen kausi 2021-22.

4. Aleksander Barkov, Florida Panthers

Florida Panthersin ykkössentteri Aleksander Barkov allekirjoitti oman jatkosopimuksensa silloin, kun rajoitetuille vapaille agenteille vielä maksettiin pienempiä palkkoja. Viime kausina loistava kahdensuunnan sentteri on myös löytänyt tehoja hyökkäyspäässä. Viime kaudella alipalkattu hyökkääjä nakutti 78 tehopistettä ja tämäkin kausi on sujunut lähes piste per peli tahdissa.

Sopimus: 5,9 miljoonaa dollaria, viimeinen kausi 2021-22.

 

3. John Klingberg, Dallas Stars

Dallas Starsin ehdoton ykköspuolustaja John Klingberg pelaa kollegoihinsa verrattuna pelkistä puupenneistä. Ruotsalaispuolustaja on erinomainen ylivoimanerikoismies, joka saa laukauksen kuin laukauksen viivasta maalille asti. Viime kaudella hän nakutti häikäisevät 67 tehopistettä ja hävisi puolustajien pistepörssitaiston vain niukasti.

Sopimus: 4,25 miljoonaa dollaria, viimeinen kausi 2021-22.

2. David Pastrnak, Boston Bruins

Bostonin maalipyssy David Pastrnak pelaa jälleen vahvaa kautta. 21 ottelussa hän on paukuttanut peräti 17 maalia ja on yli piste per peli tahdissa. Viime kauden 80 tehopisteen ennätys on tätä vauhtia jäämässä kauas taakse.

Sopimus: 6,666 miljoonaa dollaria, viimeinen kausi 2022-23.

1. Nathan MacKinnon, Colorado Avalanche

Raketinlailla luisteleva Nathan MacKinnon on uskomattomassa lennossa yhdessä ketjukavereidensa kanssa. Kauden 21 ottelussa Coloradon ykkössentteri on tehtaillut 31 tehopistettä. Viime kaudella sadan pisteen rajapyykki jäi vain kolmen kihauksen päähän, vaikka MacKinnon oli sivussa kahdeksasta ottelusta.

Sopimus: 6,3 miljoonaa dollaria, viimeinen kausi 2022-23.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!