Kohta jytisee!

Nimittäin TSN:n toimittaja Shawn Simpson kirjoitti perjantaina Twitter-tilillään, että Erik Karlsson olisi siirtymässä Tampa Bay Lightningiin.

– NHL-lähteeni kertoivat minulle, että Karlssonin diili Tampaan on tehty. Se odottaa vain vahvistusta liigan toimistolta, Simpson twiittasi.

Simpsonin kollegan, Darren Dregerin mukaan Tampa ja Ottawa Senators ovat hioneet vaihtokauppaa, johon liittyy mahdollisesti kolmaskin NHL-seura, New York Rangers.

Tämä ei ole yllätys, sillä Lightingilla on palkkakatossaan tilaa ainoastaan noin 3,5 miljoonaa dollaria. Karlssonin 6,5 miljoonan arvoista sopimusta on vielä vuosi jäljellä, joten Tampan on riisuttava rajusti rosteriaan saadakseen ruotsalaistähden itselleen. Tässä kohtaa Rangers astuu mukaan kuviohin.

Tampalla on kokoonpanossaan muutamia pelaajia, joita sillä ei ole mahdollista kaupata. Tyler Johnsonilla, Alex Killornilla, Dan Girardilla ja Ondrej Palatilla on sopimuksissaan siirron estävä pykälä, eli he eivät ole ainakaan tulilinjalla.

Sen sijaan Ryan Callahan, Anton Strålman ja Braydon Coburn ovat lähes vapaata riistaa. Heidän sopimuksissaan on 16 joukkueen siirtopykälä.

Myös 20-vuotiasta venäläispuolustaja Mikhail Sergachevia on pyöritelty mahdollisena liikkujana.

Darren Dreger

@DarrenDreger
Tampa Bay and Ottawa continue to work on an Erik Karlsson trade. The NYR may be involved as Lightning need cap room. Callahan back to NY?