Pitkä ja raastava NHL-kausi voi parhaimmillaan kestää syyskuusta kesäkuuhun. Jo sitä ennen takana ovat kuluttavat harjoitusleirit ja -ottelut, eikä kannata jättää huomiotta pelaajien henkilökohtaisia harjoituksia, jotka voivat jatkua läpi kesän.

Boston Bruinsin parhaimmistoon tänä keväänä kuulunut David Pastrnak aikoo ottaa kaiken irti vapaa-ajastaan. Hän kertoi tshekkiläiselle Isport-lehdelle, ettei aio koskea luistimiin vielä pitkään toviin.

– Minun on yleensä levättävä jääkiekosta. Tarvitsen neljä tai viisi viikkoa lomaa lajista, muuten en näe jäätä, kun harjoitukset jälleen käynnistyvät, Pastrnak kommentoi.

Viime kaudella runkosarjassa peräti 80 tehopistettä tehnyt hyökkääjä aikoo silti pysyä urheilun parissa. Lomalla hän pyrkii pysymään aktiivisena esimerkiksi tenniksen parissa.

– Pidän tenniksestä ja myös muista urheilulajeista, mutta aion olla ajattelematta jääkiekkoa. Jääkiekko palaa joissain vaiheessa päähän. Koko kauden ajan kuulet vain ”jääkiekko, jääkiekko, jääkiekko”.

Tällä kaudella Pastrnak pelasi Bostonissa yhteensä 94 ottelua, kun runkosarja ja pudotuspelit lasketaan yhteen.

Pastrnak ei lannistunut, kun Bruins tippui pudotuspelien toisella kierroksella. Hän suuntasi heti uusiin haasteisiin ja liittyi Tshekin miehistöön Tanskan MM-kisoihin. Sieltä tulokseksi jäi viisi ottelua, kuusi tehopistettä ja puolivälieräpettymys.