Pittsburgh Penguinsin tähtihyökkääjä Phil Kesselin nimi on pyöriny tiuhaan NHL:n siirtohuhuissa viime aikoina.

Tällä kaudella häikäisevät tehot 34+58=92 summannut Kessel on The Athletic -lehden tietojen mukaan rikkonut välinsä Penguinsin päävalmentajan Mike Sullivanin kanssa. (Lue tästä lisää.)

Paha välirikko antaa enteitä siitä, että Kessel kaupataan ennen ensi kautta toiseen NHL-seuraan.

Kanadalainen mediajätti Sportsnet listasi viisi NHL-seuraa, jonne Kessel suurimmalla todennäköisyydellä kaupataan kesällä. Yksi näistä joukkueista oli Vegas Golden Knights ja vaihtonappulan roolin sai arvioissa suomalaishyökkääjä Erik Haula.

– Golden Knightsilla on kesällä palkkakatossa tilaa huimat 24,8 miljoonaa dollaria. Heillä on vapaita pelaajia, joiden kanssa heidän täytyy tehdä isoja päätöksiä. Näihin pelaajiin kuuluvat William Karlsson, James Neal ja David Perron. Jos nämä kaikki kolme säilyvät joukkueessa, sinne häviää se tila palkkakatosta. Jos GM George McPhee ei kuitenkaan pidä kaikkia näitä pelaajia joukkueessaan, hän voisi tehdä vaihtokaupan, joka sisältäisi Erik Haulan, Sportsnetillä arvioidaan.

Tällä kaudella komeat 29 maalia ja 55 tehopistettä kirjannut Haula ei kuitenkaan toisi yksin Kesselin tasoista supertähtihyökkääjää Vegasiin.

– Haula ei riitä yksinään Kesselin saamiseen, mutta Golden Knightsilla on huippulupauksia kuten Cody Glass ja Nick Suzuki, joita voisi sisällyttää kauppaan.

Penguins hakisi Haulasta joukkueelleen luotettavaa sentteriä Sidney Crosbyn ja Jevgeni Malkinin taakse.

– Haula antaisi Penguinsille monipuolisuutta kolmossentterin rooliin. Hän tarjoisi Penguinsille mahdollisuuden siirtää Derrick Brassardin keräämään isompia minuutteja Crosbyn ja Malkinin rinnalle, Sportsnetillä spekuloidaan.

Golden Knightsin lisäksi neljäksi muuksi Kesselin suunnaksi arvioitiin Columbus Blue Jackets, Calgary Flames, Minnesota Wild sekä New Jersey Devils.