Pittsburgh Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivanin ja tähtihyökkääjä Phil Kesselin välillä näyttäisi olevan todellinen välirikko. The Athletic -sivuston mukaan Kessel ei ollut lainkaan tyytyväinen Sullivanin kokoonpanopäätöksiin pudotuspelien aikana.

Sivuston mukaan jenkkihyökkääjä oli raivoissaan, koska ei päässyt pelaamaan Jevgeni Malkin johtamassa kakkosketjussa. Sen sijaan Kessel pallotteli suurimman osan pudotuspeliotteluista kolmos- ja nelosketjun välillä. Tämä ei ollut Kesselin mielestä kannattavaa joukkueen ja hänen oman menestyksensä kannalta.

Sullivanin mielestä Kesselin käyttäytyminen kokoonpanojen suhteen oli itsekästä. The Athleticin toimittaja ja Penguinsin sisäpiiriläinen Josh Yohe kertoo, että usea henkilö organisaatiossa sanoo Kesselin jopa mököttäneen tilanteen takia.

Kesselin teki pelaamassaan 12 pudotuspeliottelussa ainoastaan yhden maalin. Syöttöpisteitä kertyi kahdeksan, mutta vain kaksi niistä syntyi tasakentällisin.
Moni olettaa, että Kessel kärsi jonkinlaisesta vaivasta johtuen heikosta tuottavuudesta. Penguinsin pudottua pudotuspeleistä Sullivan kertoi medialle hyökkääjän kärsivän merkittävästä loukkaantumisesta, mutta Kessel ei kuitenkaan koskaan kommentoinut tätä väitettä.

Yohe kertoi myös, että Kessel poistui harjoituksista yleensä ensimmäisenä ja vietti oletettavasti enemmän aikaa Rivers Casinolla, kuin osallistui joukkueensa videopalavereihin.

Toimittajan mukaan Sullivan ei juurikaan pidä Kesselistä, ja että tunne on molemminpuolinen. Yohen mukaan Penguins ei kuitenkaan etsi aktiivisesti Kesselille uutta seuraa, mutta seura aikoo olla kuulolla, mikäli joku haluaa tehdä hänestä tarjouksen.

30-vuotias Kessel pelasi menneellä kaudella uransa parhaan kauden pelaamalla täyden runkosarjan, jonka aikana syntyi tehot 34+58=92. Hänen cap hitiltä 6,8 miljoonan dollarin arvoista sopimusta on jäljellä vielä neljä kautta.

Lähde: The Athletic, The Score