Chicago Blackhawks on neljän muun Chicagon kaupungin ammattilaisurheiluseuran kanssa ilmoittanut miljoonan dollarin lahjoituksesta kaupungissa rehottavan aseväkivallan kitkemiseksi. Chicago ei toki koskaan ollut turvallisen kaupungin maineessa, mutta viime aikoina kaupungista on tihkunut paljon uutisia ammuskeluista ja väkivallanteoista, joissa on käytetty aseita.

– Olemme kaikki hyvin surullisia, kun päivittäin luemme uutisia ammuskeluista ja väkivallasta Chicagossa. Chicago on kotimme. Tämä on maailman hienoin kaupunki. Meidän on tehtävä työtä kaupungin parantamisen eteen ja tarvitsemme yhteistoimia. Urheilujoukkueina emme pysty ratkaisemaan ongelmia, mutta pystymme auttamaan muita, kertoi baseball-seura Chicago White Soxin ja koripalloseura Chicago Bullsin hallitusten puheenjohtaja Jerry Reinsdorf tiedotteessa.

Chicagon seurojen lahjoittama miljoona käytetään muun muassa nuorisoterapian tukemiseen. Vuodesta 2015 lähtien yli 400 ongelmanuorta on käynyt läpi terapian, jolla pyritään estämään heitä ajautumasta rikollisiksi.

Lisäksi lahjoitusrahaa käytetään poliisin analysointijärjestelmään, jolla rikollisuutta pyritään ennalta ehkäisemään.