Viime kaudella Tuukka Rask oli suorastaan korvaamaton Boston Bruinsille, etenkin, kun samaan aikaan Anton Khudobin ja muut seuran maalivahdit sulivat pahemman kerran.

Kuluvalla kaudella tilanne on kuitenkin kääntynyt päinvastaiseksi, sillä Khudobin on ollut Bruinsille voittava maalivahti ja samaan aikaan Raskilla on ollut vaikeampaa.

Kaiken tämän myötä Raskin nimi onkin päätynyt jo siirtohuhujen kohteeksi.

Ennen kaikkea keskustelua ja hämmennystä ovat aiheuttaneet Bruinsin maalivahtikaksikon palkkakuitit: Rask tienaa kaudessa 7 miljoonaa dollaria, kun taas Khudobinin vuosipalkka on 1,2 miljoonaa dollaria.

Nyt 30-vuotias suomalainen on ottanut omaan tilanteeseensa kantaa ja hän teki niin Boston Heraldin haastattelussa.

– Se, mitä te (lehdistö) kirjoittelette, aiheuttaa kaiken polemiikin. Meille tässä ei ole mitään kiisteltävää. Totta kai ihmiset katsovat palkkoja – miten paljon minä tienaan ja miten paljon hän tienaa – ja siitä tehdään iso numero.

– Mutta, jos hän pelaa todella hyvin ja napsii voittoja, en minä voi valittaa.

[readmore from=”rask-tuukka”]

Sen sijaan, että Rask murehtisi asemaansa, hän kehuu Khudobinia ja keskittyy samalla pitämään itsensä etenkin henkisesti valmiina.

– Onhan tämä ollut erilaista, kun en ole pelannut. Se vaikuttaa sinuun mentaalisesti, jos annat sen tehdä niin – minä olen yrittänyt antaa sen olla vaikuttamatta. ”Doby” on pelannut uskomattoman hyvin. Hän voittaa otteluita ja vain sillä on merkitystä, koska tarvitsemme voittoja. Ymmärrän siis enemmän kuin hyvin.

– Voin vain kontrolloida sitä, että ilmestyn paikalle ja sekä työetiikkani että asenteeni ovat kunnossa. Ja tietenkin siitä, että pelatessani tarjoan joukkueelleni mahdollisuuden voittoon. Tämä on uutta minulle, mutta ei se ole vaikuttanut juurikaan minuun.