Teemu Selänne tullaan nimeämään maanantaina jääkiekon kunniagalleriaan, Hockey Hall of Fameen.

NHL:n kaikkien aikojen kovimpiin maalintekijöihin lukeutuva Selänne on vasta Suomen jääkiekkohistorian toinen pelaaja, joka saa tämän upean kunnian. Hän nimittäin liittyy vuonna 2001 HHOF:ään nimetyn Jari Kurrin rinnalle.

Selänteestä tuli valintakelpoinen HHOF:ään vasta tänä vuonna ja hän siis pääsi välittömästi sisään. Ei olekaan ihme, että suomalainen on liikkunut saamansa ilmoituksen jälkeen laajasti otsikoissa myös Pohjois-Amerikassa.

NHL.com lähti haastattelemaan NHL:n nykyisiä suomalaistähtiä Selänteestä ja tämä on toinen osa:

Patrik Laine:

”Kun ajattelen Teemu Selännettä, minulle tulee mieleen suomalaisen jääkiekon kansikuvapoika. Kun joku mainitsee sanan ”Suomi”, he ajattelevat Teemua ja sitä, mitä hän teki tälle liigalle. Hänen HHOF-valinta on valtaisa kunnia sekä hänelle että suomalaisille. Kaikki suomalaiset lapset näkevät nyt, että pieni suomalainen nimi voi yltää jääkiekon kunniagalleriaan ja se on jättimäinen juttu maallemme.

Tapasin hänet ensimmäistä kertaa Suomessa järjestetyissä nuorten MM-kisoissa. Oli valtava kunnia päästä kättelemään häntä, lapsuuden idolia. Se oli yksinkertaisesti mahtavaa ja tuntui hienolta.”

Sebastian Aho:

”Hän on idoli jokaiselle suomalaiselle nuorelle. Hän oli yksi suosikeistani ja todellinen roolimalli. Hän on Suomessa jättimäinen nimi.

Häntä oli mahtava seurata aina, kun hän puki ylleen maajoukkuepaidan, mutta katsoin myös hänen NHL-otteluitaan. Ja totta kai näin hänen voittavan Stanley Cupin vuonna 2007.”

Mikael Granlund:

”Hänen valintansa on suuri asia pienelle maallemme ja suomalaiselle jääkiekolle. Tämä on se tapa, jolla suomalaisesta jääkiekosta tehdään entistä parempaa – seuraamalla näitä roolimalleja ja upeita pelaajia sekä kaukalossa että sen ulkopuolella. Sillä on suuri merkitys meille kaikille.

Pääsin pelaamaan hänen kanssaan Sochissa ja se oli todella spesiaalia. Kun olin lapsi, hän oli yksi suurimmista idoleistani, joten oli valtava kunnia päästä pelaamaan hänen kanssaan yhdessä ja vieläpä samassa ketjussa. Se oli mahtava kokemus ja hän on loistava tyyppi. Hän on Teemu, hän on onnellinen, hän juttelee jokaiselle ja hänen seurassaan on mahtava olla.”

Olli Määttä:

”Kuka tahansa minun ikäiseni on ehdottomasti seurannut häntä, koska hän pelasi niin monissa olympialaisissa ja loi upean uran NHL:ssä. Pelasin hänen kanssaan Sochissa ja se oli uskomatonta, millainen hän oli.

Sinä pystyit mennä juttelemaan hänelle, eikä sillä ollut merkitystä, että hän oli sinua puolet vanhempi. Hän oli yksinkertaisesti loistotyyppi jokaista kohtaan. Hän pelasi olympialaisissa ennen kuin kolme pelaajaa meistä oli edes syntynyt (Määttä mukaan lukien), joten se oli aika uskomaton juttu.”

[readmore from=”suomalaiset”]

Mikko Rantanen:

”Hän oli kasvaessani yksi idoleistani ja katsoin hänen pelaamistaan paljon. Hän oli loistava pelaaja ja hän teki yli 600 maalia, mikä on melko uskomaton saavutus. Hän on ansainnut HHOF-valintansa.

Hän on myös loistava tyyppi. Pääsin tapaamaan hänet pariin otteeseen ja hän on mahtava tyyppi. Kaikki tietävät Teemun. Hän ei todellakaan ole ujo ja sitä kautta hän on todella hauskaa seuraa. Hän on ystävällinen ja mukava. Kun Anaheim voitti Cupin, se oli Suomessa suuri asia; koko Suomi oli ylpeä hänestä. Se oli loistava kokemus meille kaikille ja olimme kaikki todella onnellisia hänen puolestaan.”