Nashville Predators oli osana kolmen seuran vaihtokauppaa, jossa kaiken keskiössä olivat hyökkääjätähdet Matt Duchene ja Kyle Turris.

Predators oli jo pitkään havitellut Duchenea, mutta nyt se niin sanotusti tyytyi toiseksi parhaaseen vaihtoehtoon, sillä Turris siirtyi osana kolmen seuran (Predators, Ottawa Senators, Colorado Avalanche) vaihtokauppaa tennesseeläisseuraan.

Syy sille, miksi Senators päätti luopua Turrisista, oli hänen sopimustilanteensa. Toisin sanoen 28-vuotiaan kanadalaissentterin sopimus olisi ollut katkolla ensi kesänä, eikä Senators tiettävästi ollut valmis täyttämään Turrisin toiveita jatkosopimuksen pituuden ja/tai palkan osalta.

Sen sijaan Predatorsista oli ja seura siis hoiti jo ennen kauppaa Turrisin kanssa jatkosopimuksen valmiiksi.

Sportsnetin toimittajan Elliotte Friedmanin mukaan tuo sopimus on pituudeltaan kuusivuotinen ja arvoltaan yhteensä 36 miljoonaa dollaria. Sen myötä siis Turrisin vuosipalkka ensi kaudesta alkaen on 6 miljoonaa dollaria.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

Uusi sopimus tuo Turrisille melkoisen hulppean palkankorotuksen, sillä nykyisellään hän tienaa, siis vuonna 2013 solmitun viisivuotisen sopimuksen muodossa, kautta kohden 3,5 miljoonaa dollaria. Palkankorotusta tulee siis kautta kohden 2,5 miljoonaa dollaria.

Lisäksi Turris tulee säästämään melkoisen summan rahaa myös verojen muodossa: Gaving Groupin mukaan hän nimittäin maksaisi 6 miljoonan dollarin palkasta Ottawassa 3,177 miljoonaa dollaria veroihin (siis yli 50 prosenttia), kun taas Nashvillessä verottaja vie häneltä 2,331 miljoonaa dollaria.

Pelkästään siis kevyemmän verotuksen ansiosta Turris tienaa, Nashvillessä pelatessaan, kautta kohden 846 014 dollaria enemmän rahaa. Kuudessa vuodessa se tarkoittaa yli 5 miljoonaa dollaria.