Juuri hetki sitten tulleen tiedon mukaan Colorado Avalanchen supertähti Matt Duchene on kaupattu kesken ottelun Ottawa Senatorsiin.

Duchenen nähtiin jättävän New York Islandersia vastaan pelaamansa ottelun kesken, sillä hän luisteli pois kaukalosta kuultuaan vaihtokaupasta, eikä siis palannut enää takaisin (VIDEON voit katsoa TÄÄLTÄ).

Koska todella pitkään odotettu treidi toteutui vasta hetki sitten, on sen tarkemmat yksityiskohdat vielä auki, mutta päivitämme niitä tähän artikkeliin sitä mukaa, kun jotain kuuluu.

Sen verran tässä vaiheessa on kuitenkin tiedossa, että kyseessä on kolmen seuran vaihtokauppa, jossa maisemaa vaihtaa myös Ottawa Senatorsin sentteri Kyle Turris. Hän ei kuitenkaan siirry Coloradoon, vaan kaupan kolmantena seurana toimivaan Nashville Predatorsiin.

Avalanche puolestaan saa vaihtokaupassa Predatorsista puolustajalupaus Sam Girardin sekä hyökkääjälupaus Vladislav Kamenevin. Lisäksi myös Senators-vahti Andrew Hammond siirtyy kaupassa Coloradoon.

Edellä mainituista pelaajista 19-vuotias Girard on pelannut tällä kaudella viisi ottelua Nashvillen alakerrassa ja tehtaillut niissä tehot 1+2. Hän murtautuikin suoraan harjoitusleiriltä NHL:n puolelle, vaikka kyseessä on vasta hänen ensimmäinen ammattilaiskautensa.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

Girard, jonka Predators varasi vuoden 2016 NHL Draftin toisella kierroksella (#47), pelasi viime vuonna AHL:ssä kuusi ottelua, sen jälkeen, kun hänen WHL-kautensa päättyi ja siinä oli siis hänen ammattilaiskokemuksensa ennen kuluvaa kautta.

Kamenev on puolestaan Predatorsin toisen kierroksen varaus (#42) vuodelta 2014. Hän saapui KHL:stä kaudeksi 2015-16 Pohjois-Amerikkaan ja teki ensimmäisellä AHL-kaudellaan 37 tehopistettä. Viime kaudella hän puolestaan korotti farmissa ennätyspisteikseen 70 ottelussa tehot 21+30=51.

Kuluvalla kaudella tämä 189-senttinen venäläishyökkääjä, joka viihtyy sekä keskellä että laidassa, on pelannut AHL:ssä yhdeksän ottelua pistein 3+5.

Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedmanilla on nyt myös hallussaan lopullisetkin yksityiskohdat kaupasta, olettaen niiden pitävän paikkansa. Ottawa luopuu Hammondin, ja Nashvilleen siirtyneen Turrisin, lisäksi menneen kesän ykköskierroksen (#28) varauksestaan Shane Bowersista, kuten myös ensimmäisen ja kolmannen kierroksen varausvuoroistaan. Nashvillestä Coloradoon matkaa puolestaan toisen kierroksen varausvuoro.

Summa summarum:

Nyt, kun Colorado Avalanchen, Ottawa Senatorsin ja Nashville Predatorsin välisen vaihtokaupan yksityiskohdat ovat tiedossa, on ne vielä syytä summata tähän.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

Colorado saa:

Shane Bowers
Sam Girard
Andrew Hammond
Vladislav Kamenev
1. kierroksen varausvuoro (Ottawa)
2. kierroksen varausvuoro (Nashville)
3. kierroksen varausvuoro (Ottawa)

Ottawa saa:

Matt Duchene

Nashville saa:

Kyle Turris (tuoreella jatkosopimuksella varustettuna, lue lisää TÄÄLTÄ)