Colorado Avalanchen ehdottomiin supertähtiin lukeutuneen Matt Duchenen nimi ehti pyöriä pitkään siirtospekulaatioissa.

26-vuotiaan kanadalaistähden odotettiinkin päätyvän kauppatavaraksi viime kauden pelaajasiirtojen takarajalla, tai viimeistään kesän NHL Draftissa, mutta kun oikeaa diiliä ei löytynyt, päätti Avalanchen GM:nä toimiva Joe Sakic odottaa maltillisena.

Lopulta meni kesä ja meni alkusyksy, minkä myötä kausi ehti jo käynnistyä. Lopulta Pohjois-Amerikasta alkoi kantautua huhuja, ettei Duchenea välttämättä edes kaupattaisi, mutta viikonloppuna merkit alkoivat osoittaa jälleen toiseen suuntaan, kun Ottawa Senatorsin, Nashville Predatorsin ja Avalanchen kerrottiin olleen lähellä kolmen seuran kauppaa.

Vaikka tuo kolmen seuran diili jäi vielä tuossa vaiheessa toteutumatta, osattiin Duchenen odottaa vaihtavan maisemaa hyvinkin pian ja niinhän siinä kävi, että hänet kaupattiin hetki sitten hyökkäyspäähänsä kiivaasti apuvoimia etsineeseen Ottawa Senatorsiin.

Todella erikoisen ominaisuuden kauppaan tuo se, että Duchene kaupattiin kesken New York Islandersia vastaan käynnissä olleen ottelun ja hän siis jätti ottelun kesken.

Alla olevalta videolta näkyy, kun kanadalaistähti livahtaa pukukoppiin samalla, kun joukkuekaveri Blake Comeauta – tai nykyisin jo entistä sellaista – talutetaan pois kaukalosta.

Brady Trettenero

@BradyTrett
This is nuts. As Blake Comeau helped off the ice, Matt Duchene sneaks off behind him as he's been traded mid-game

Seuraamme vaihtokaupasta hiljalleen esiintulevia yksityiskohtia livenä, ja pääset seurantaamme tämän LINKIN kautta.

Tärkeimpänä lisätietona voidaan kuitenkin kertoa tässä yhteydessä jo se, että ainakin Ottawa Senatorsin tähtihyökkääjä Kyle Turris on osa vaihtokauppaa.