Edmonton Oilersin organisaatioon kuuluva superlupaus Jesse Puljujärvi on jälleen pikkuhiljaa jäänyt otsikkojen ulkopuolelle farmikomennuksensa jälkeen.

Tietämättömille kerrottakoot, että Puljujärvi on pelannut Bakersfield Condorsin riveissä nyt seitsemän ottelua tehoin 0+3.

Nyt paikallislehti Edmonton Journal on paneutunut Puljujärven pelaamiseen tarkemmalla silmällä. Se nimittäin julkaisi nettisivuillaan kuusi Puljujärveen liittyvää videopätkää hänen nykyisestä tekemisestään.

Kaikki klipit ovat viime lauantain ottelusta Stockton Heatia vastaan. Puljujärve pelasi kelpo ottelun ja sai tililleen myös yhden syöttöpisteen.

Ensimmäisenä vuorossa oli Puljujärven loistava takakarvaus, jolla hän onnistui muuttamaan vastustajan loistavan A-luokan maalipaikan B-luokan maalipaikaksi.

Toisena oli vuorossa hänen epäonninen takakarvauksensa, kun hän kaatoi vahingossa Ethan Bearin kumoon, minkä vuoksi Stockton Heat pääsi loistavaan maalintekopaikkaan.

Hyökkäyspään osalta Puljujärvi pelasi loistavan ottelun, keräten tililleen muun muassa yhdeksän laukausta. Alla olevassa klipissä on kaksi kohtaa. Ensimmäisessä Puljujärvi karvaa kiekon heti aloituksesta itselleen ja luo loistavan maalipaikan.

Toisessa hän taasen sijoittuu nopeassa hyökkäyksessä oikein ja saa kiekon lopulta maalin eteen.

Tämän jälkeen jatkettiin samalla kaavalla, eli Puljujärven laukauksilla. Videopätkän ensimmäisessä klipissä Puljujärvi on mukana Condorsin nopeassa kääntöpelissä, päästessään loistavaan maalintekopaikkaan.

Toinen klippi on taasen ylivoimalta, jonka aikana ”Pulju” rakensi itselleen loistavan laukaisupaikan.

Puljujärveä on luonnehdittu monissakin paikoissa hitaaksi pelaajaksi, mutta tähän ollaan saamassa pikkuhiljaa korjausta. Seuraavan videpätkän ensimmäisessä klipissä suomalaishyökkääjä ostaa itselleen tilan ja ajan 5vs3-ylivoimalla, ja toisessa hän väläyttelee luistelunopeuttaan.

Viimeisessä pätkässä on kolme maalintekopaikkaa, joista yhdestä hän saa syöttöpisteen. Klipeissä Pulju väläyttelee loistavaa takapainettaan ja kiekonkäsittelytaitoaan.

Kaikesta päätellen on siis todettava, että Puljujärven peli on ottanut valtavia askeleita eteenpäin. Hän vaikutti olevan ottelussa todellinen hyökkäyspään uhka, luoden jatkuvasti ongelmia vastustajan puolustukselle.

Myös Puljujärven kritisoitu liike ja luistelu näyttävät ottaneen askeleita eteenpäin, sillä useissa klipeissä suomalainen sai luotua paikkoja pelkällä liikkeellään.

On tosin otettava huomioon, että vastaavaa nähtiin AHL-kaukaloissa jo viime kaudella. Se ei kuitenkaan tuottanut hunajaa vielä tämän kevään NHL:n harjoitusotteluissa.