Viime kesän varaustilaisuus oli suomalaisten silmiin komeaa seurattavaa, sillä kotimainen pelaaja kuulutettiin lavalle jo kolmannella vuorolla.

Nimittäin Dallas Stars päätti käyttää aikaisen valintansa suomalaispuolustaja Miro Heiskaseen, jonka edelle ennättivät ainoastaan superlahjakkaat Nico Hischier sekä Nolan Patrick.

Kaikkien harmiksi Heiskanen joutui kuitenkin aloittamaan kautensa lasaretin puolelta, sillä hän kärsi alkukaudesta aivotärähdyksestä. Nuorukainen on nyt kuitenkin palannut kaukaloihin ja hänen otteensa HIFK-nutussa ovat olleet erinomaisia.

[readmore from=”suomalaiset”]

Heiskanen on pelannut viimeisen parin viikon aikana viisi ottelua, joissa hän on tehnyt kaksi maalia ja yhteensä viisi tehopistettä. Se on puolet siitä, mihin hän pystyi viime kauden 37 runkosarjaottelussa.

Suomalaisen loistavat otteet ovatkin herättänyt nyt huomiota Pohjois-Amerikassa saakka, sillä SB Nationin Defending Big D –kiekkoblogi on noteeraanut Heiskasen peliesitykset. Sivusto kertoo jutussaan muun muassa, että ”Dallas Starsilla on systeemissään erityinen superlupaus”.

Heiskanen on pelannut viidessä kamppailussa keskiarvolta 23:21 minuuttia per ottelu, joka on HIFK:n eniten.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.