Minnesota Wildin Zach Parise on kärsinyt välilevyn pullistumasta selässään vuodesta 2016 lähtien.

Yhdysvaltalaishyökkääjä kärsi kyseisestä vaivasta jo runkosarjan 2015-16 aikana, mutta vasta pudotuspeleissä tilanne eskaloitui siihen pisteeseen, ettei hän kyennyt pelaamaan ainoatakaan pudotuspeliottelua.

Ongelmana oli se, että selässä ollut pullistuma aiheutti tunnottomuutta sekä voimattomuutta hänen toisessa jalassaan ja siksi hänestä ei yksinkertaisesti ollut hyppäämään kaukaloon.

Kausi 2016-17 oli siinä mielessä parempi, että Parise kykeni pelaamaan koko kauden täysipainoisesti; häneltä ei siis jäänyt väliin kuin yhteensä 13 runkosarjaottelua – nekin muista syistä – ja hän kykeni pelaamaan myös pudotuspeleissä.

Pari viikkoa ennen kuluvan kauden alkua Parise kuitenkin joutui jälleen itselleen tuttuun tilanteeseen. Kaikki oli mennyt läpi kesän hyvin – hän itse asiassa ylisti omaa kesäänsä – mutta yhtäkkisesti hänen toinen jalkansa alkoi kipuilla todella intensiivisesti, kun Parise sitoi luistimiaan, ja sen myötä Parise ei ole kyennyt pelaamaan vielä ainuttakaan ottelua.

[readmore from=”suomalaiset”]

33-vuotiaan laiturin, joka tunnetaan ennen kaikkea todellisena työmyyränä, oli määrä palata kaukaloon viime viikolla, mutta sama vamma ilmaantui kauden neljänsissä harjoituksissa voimakkaana takaisin (kontaktitreeni) ja pelaamisesta ei ole voinut haaveillakaan, sillä kipu ei ole poistunut missään vaiheessa.

Niinpä Minnesotan suunnalla, ja erityisesti Parisen pääkopassa, on pohdittu vakaasti erilaisia vaihtoehtoja ja useat luotettavat lähteet ovat paljastaneet Parisen kääntyneen leikkaushoidon kannalle.

The Athleticin toimittaja Michael Russo kertoo, että Parise saattaa mennä leikkaukseen jo tämän päivän (tiistai) aikana ja kyseinen operaatio pitäisi hänet sivussa tositoimista noin kahden kuukauden ajan.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.