Ainahan se on helppoa lähteä katsomaan pistepörssin voittajien nimiä. Sillä perusteellahan myös runkosarjan MVP:lle jaettava Hart Trophy yleensä valitaan. Ja mihin katseet silloin suuntautuvat? Hyökkääjiin.

Vaan, miten keskusteluissa maailman parhaasta pelaajasta sivuutetaan Erik Karlssonin nimi? Miten näissä keskusteluissa esiintyvät vain Connor McDavid, Sidney Crosby ja joissain määrin myös Patrick Kane?

– Totta kai ”crosbyt” ja ”mcdavidit” ovat maailman parhaita hyökkääjiä, ehdottomasti. Minun näkökulmastani Karlsson on maailman paras puolustaja ja mielestäni puolustajilla, heidän ollessaan kaukalossa 30 minuuttia, on jättimäinen vaikutus peliin. Siksi näen asian niin.

Yllä olevan kommentin lausui Sportsnetille Ottawa Senatorsin päävalmentaja Guy Boucher ja hän on tismalleen asian ytimessä: Crosby ja McDavid ovat eittämättä maailman parhaita omassa roolissaan – siis hyökkääjinä – mutta eivät he pelaa 30 minuuttia ottelussa, eikä heidän roolinsa ole niin merkittävä molemmissa päissä kaukaloa kuin Karlssonin.

Jos tätä keskustelua oltaisiin käyty ennen viime kautta, olisi ollut helppo nostaa esille Karlssonin heikko oman pään tekeminen, vaan kun enää ei ole niin; Boucherin alaisuudessa ruotsalaistaiturista on tullut myös erittäin hyvä pelaaja puolustuspäässä ja sitä kautta hän on eittämättä koko NHL:n monipuolisin pelaaja.

Kun siis puhutaan maailman kovimman kiekkoliigan monipuolisimmasta pelaajasta, joka on niillä kaikkein tärkeimmillä pelin osa-alueilla ehdotonta eliittitasoa, sekä puolustus- että hyökkäyspäässä, eikö silloin puhuta maailman parhaasta pelaajasta?

[readmore from=”suomalaiset”]

Ja ihan oikeasti, kaikkien niiden loukkaantumisten jälkeen hän palaa kaukaloon tehden kolmeen otteluun tehot 0+6 ja johdattaen samalla omansa voittoon Maple Leafsin kaltaisesta joukkueesta, joka vasta rankattiin NHL:n suurimmaksi mestarisuosikiksi.

Mykistävää. Etenkin, kun nilkkaluustasi on kesän aikana poistettu puolet ja pari vuotta takaperin isoilta osin revennyt akillesjänne vaivaa sinua edelleen.

Tietenkin näissä kysymyksissä kyse on aina joissain määrin mielipideasioista, mutta tämän hetken tilanteessa – siis allekirjoittaneen mielestä – keskustelua maailman parhaasta on edes turha käydä.

Se titteli kuuluu iloiselle ruotsalaisherrasmiehelle, joka kantaa selässään nimeä Karlsson ja rintapielessään C-kirjainta.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.