Jos New York Rangersilla oli edes olemassa enää ikkunaa Stanley Cupin suhteen, oli se käymässä jo todella ahtaaksi. Seuran runko on nimittäin ikääntymässä kovaa vauhtia siihen pisteeseen, että piakkoin New Yorkissa aloitetaan raadollinen jälleenrakennus.

Kaikesta huolimatta sen kauden aloitus on ollut totaalisen surkea. Se on pelannut nyt kahdeksan ottelua, joista se on napannut vain yhden voiton ja yhteensä ainoastaan neljä pistettä.

Rangersin tilannetta ei myöskään helpota lainkaan se fakta, että se pelaa ottelunsa NHL:n kovimmassa joukossa, Metropolien divisioonassa.

Itse asiassa jos tilanteessa mennään asioiden edelle, on Rangers käytännössä jo ulkona ensi kevään pudotuspeleistä, vaikka kautta onkin jäljellä vielä valtava määrä.

SB Nationin Rangers-blogi Blueshirt Banters nimittäin kertoo kovaa faktaa Rangersin nykyisestä tilanteesta. Itäisen konferenssin villi kortti -paikka on vaatinut divisioona-uudistuksesta (2013-14) lähtien 95,5 pistettä, joten tämän perusteella Rangersin olisi pelattava loppukausi noin 102 pisteen tahdilla.

[readmore from=”suomalaiset”]

Jos Rangers häviää seuraavan ottelunsa Nashville Predatorsia vastaan, olisi sen tässä vaiheessa pelattava loppukausi 103,3 pisteen tahdilla. Jos se valahtaa esimerkiksi seuraavissa viidessä kamppailussaan 2-3-0-rekordiin, olisi tahti taasen oltava 104,5 pistettä.

Kuten valveutuneet lukijat siis pystyvätkin rivien välistä lukemaan, ei Rangersilla ole enää minkäänlaisia mahdollisuuksia pelata alta lipan. Jokainen tappio nimittäin pienentää seuran mahdollisuuksia pelata keväällä pudotuspeleissä, jotka ovat jo nyt hyvin minimaaliset.

Tilannetta ei myöskään helpota se, että Rangers todella pelaa samassa divisioonassa muun muassa Pittsburgh Penguinsin, Washington Capitalsin, Columbus Blue Jacketsin, Carolina Hurricanesin sekä New Jersey Devilsin kanssa.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.