Chicago Blackhawksin menneenä kesänä NHL Draftissa ykköskierroksella varaama Henri Jokiharju keräsi viime viikon osalta illinoislaisseuran kehut.

Blackhawksin verkkosivuilla nostettiin esille joukkueen omia lupauksia, jotka olivat menneellä viikolla loistaneet erityisesti nykyisissä joukkueissaan.

Ykkösnimeksi nostettiin WHL:n Portland Winterhawksissa pelaava Jokiharju, joka on luutinut junioriseuransa alakerrassa tällä kaudella toistaiseksi yhdeksässä ottelussa ja tehtaillut niissä upeat tehot 4+8=12.

– Jokiharjun tulikuuma startti hänen toiselle WHL-kaudelle sai jatkoa viime viikolla, kun vuoden 2017 ykköskierroksen varaus keräsi viisi tehopistettä (1+4) kolmeen otteluun.

– Jatkoaikavoitossa Kelownaa vastaan hän teki pisteet 1+2 ja yksi maaliin johtaneista syötöistä nähtiin voitto-osumassa; seuraavana päivänä hän tehtaili pari syöttöpistettä 8-2-voitossa Rocketsista.

[readmore from=”suomalaiset”]

Jokiharju on onnistunut erinomaisesti myös puolustuspäässä, sillä kaiken kaikkiaan hänen tehotilastonsa on tässä vaiheessa upea +15. Blackhawksin verkkosivuilla julkaistussa artikkelissa keskityttiin kuitenkin hyvin pitkälti hänen hyökkäyspään suorittamiseen.

– 13 tehopisteellään Jokiharju sijoittuu WHL:n puolustajien pistepörssissä kolmannelle sijalle.

Samassa artikkelissa menneen viikon kolmostähdeksi nostettiin Vaasan Sportissa pelaava Joni Tuulola.

– Tuulola on aloittanut kautensa yllätyksellisesti, osoittamalla kehittyneensä hyökkäyspelaamisessaan. Hän on puolustajien kärkipäätä 15 otteluun tekemillään 12 tehopisteellä (3+9), sijoittuen puolustajien pistepörssissä kakkoseksi.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.