Vancouver Canucksista TPS:ssä lainalla oleva Olli Juolevi pelasi eilen uransa ensimmäisen liigapelin, kun hänen uusi joukkueensa kaatoi viidettä paikkaa miehittävän Pelicansin 4-1.

Superlupaukselle ottelu oli ainakin siinä mielessä historiallinen, että ennen perjantain Lahden iltaa nuorten maailmanmestari ei ollut pelannut pelin peliäkään miesten tasolla Suomessa.

OHL:ssä kaksi kautta pelannut pakki Juolevi astui seuraotteluissa pitkästä aikaa isoon kaukaloon. Lahdessa miehelle ei ylivoima-aikaa tullut, mutta alivoimalla hän pääsi näyttämään kyntensä.

Superlupaus suhtautui tähän tyynesti.

– Opetellaan nyt ensin tasakentin pelaamisen perusteet kuntoon, ja katsotaan sitten, josko ylivoima-aikaa olisi tarjolla. Otetaan ihan rauhassa nyt kuitenkin, on tässä paljon kautta jäljellä kuitenkin, Juolevi sanoi Liigaa johtavan TPS:n nettisivuilla.

Rapakon takana kasvaneen ja SM-liigasta edelleen kohti NHL:ää ponnistavan helsinkiläislähtöisen pelaajan mukaan ruutu alivoimalla on ilmeisen helppo hoidettava.

– Pari kertaa pääsin siinä pelaamaan, ja ihan hyvin sujui. Hirveästi sitä ei ole edes käyty läpi, mutta toki alivoimapelin peruskaava on sen verran simppeli, että aika helppo sitä sinänsä on pelata.

Nyt Juolevilla on loistava sauma saada pelejä vyölle kovatasoisissa miesten peleissä Suomessa NHL päätähtäimenään. Vaikka hänellä oli tositoimista taukoa, herätti perjantai ja kärkiottelun anti todellakin lupauksia.

– Kovaa kaukalossa mennään, ja hereillä saa olla ihan jatkuvasti. Siihen nähden, että taukoa oli jonkin verran, pelaaminen tuntui aika hyvältä.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.