Kuudes lokakuuta 2017 jää NHL:n historiankirjoihin ikuisiksi ajoiksi. Tuolloin, paikallista aikaa, sarjan uusin seura Vegas Golden Knights nimittäin pelasi sarjan ensimmäisen pelinsä Dallas Starsia vastaan.

Ottelun muistavat monet, mutta erityisesti debytanttijoukkueen hyökkääjä James Neal ja maalivahti Marc-Andre Fleury – pelaajat, jotka olivat vielä viime kesänä vastakkain Stanley Cupin finaaleissa.

Nashvillesta Vegasiin tullut laituri Neal ampui joukkueelleen päätöserän puolivälissä historiallisen maalin tasoittamalla pelin 1-1:een.

– Tiedän, että tämä oli vasta kauden ensimmäinen peli. Oli hyvä tunne nähdessäni, kuinka onnellisia kaverit olivat ja miten innoissaan kaikki olivat aloittaessaan kauden uudella joukkueella, Neal iloitsi NHL.comin haastattelussa.

Laitahyökkääjä venytti vajaat kolme minuuttia ennen loppua reppuja uudestaan iskettyään voittomaalin. Neal sivalsi kyseisen osuman kaksi-yksi-hyökkäyksen päätteeksi polviltaan, kun hän sai kauhottua Cody Eakinin syötöstä pikkumustan Kari Lehtosen selän taakse yläpeltiin.

– Näin, että Kari oli alhaalla, joten yritin vain saada sen ylös, en tiedä. Rehellisesti sanottuna, se oli hieno tunne, Vegasin sankariksi tehojen puolesta kohonnut laituri riemuitsi.

Ja mikä tietysti jäätävintä, Marc-Andre Fleury otti maalillaan häkellyttävät 45 torjuntaa lopulta 2-1-voittoon päättyneessä koitoksessa.

Nealin, Fleuryn ja koko Vegasin kauden täydellinen alku oli taattu.

– Olen todella iloinen Nealin puolesta. Hän on kaveri, jolla on aina nälkää saada maaleja ja voittoja. Tuli takaisin leikkauksesta, ja sitten teki meille kaksi suurta maalia, Pittsburgh Penguinsista Vegasiin saapunu kassari – ja itsekin voiton suuri sankari – ylisti.

Kokeneet sotaratsut veivät Vegasin upeaan voittoon. Kummatkin ovat yli kolmekymppisiä ja muita vastaavaan ikäluokan ylittäneitä on heidän lisäksi jengissä kuusi.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.