Markus Granlund oli suuressa roolissa yöllä Vancouver Canucksin viimeisessä harjoitusottelussa. Joukkue kaatoi Edmonton Oilersin 3-2, sankarinaan suomalaishyökkääjä.

Sinivalkoinen sirkus alkoi toisessa erässä, kun Granlund sivalsi pelin 2-2-tasatilanteeseen alivoimamaalillaan. Laser HT -kasvatin harjoituskauden toinen osuma syntyi, kun suomalainen karvasi kiekon siniviivalla Matthew Benningiltä. Kanadalainen pupelsi pikkumustan kanssa sillä seurauksella, että Granlund pääsi polkemaan läpi ja napauttamaan pelin tasoihin.

Suomalaisen iskukyky tehojen valossa ei päättynyt tähän.

Hyökkääjä merkkautti nelisen minuuttia myöhemmin syöttöpisteen Loui Erikssonin ylivoimahäkkiin, joka jäi lopulta myös 3-2-numeroihin päättyneen kamppailun voittomaaliksi. Ruotsalainen lapioi Granlundin laukauksesta tulleen riparin sisään.

Canucksin leiristä maalinteossa onnistui mainittujen lisäksi kanadalais-suomalainen Jake Virtanen. Kahden passin hyökkääjä nakutti harjoituskaudella peräti neljä maalia – näytöt olivat siis kovat.

– Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen harjoituskauteen. Tein joitain virheitä, mutta liikutin jalkojani, annoin taklauksia ja pelasin kovaa, Virtanen tuumi Vancouver Canucksin virallisella Twitter-tilillä.

Canucksin sarjakausi alkaa viikon kuluttua sunnuntaina, ja tuolloin Oilers pääsee hakemaan revanssia.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.