Edmonton Oilersin suomalaishyökkääjän Jesse Puljujärven osalta kohtalonhetki alkaa olla käsillä, sillä albertalaisseura ilmoittaa lähiaikoina avausillan NHL-rosterinsa.

Puljujärvi on toistaiseksi pelannut käynnissä olevan harjoitusleirin aikana neljä ottelua ja näissä hän on tehnyt hyvät tehot 2+1. Toki kaikki pisteet syntyivät yhdessä ja samassa ottelussa, mutta itse asiassa se on positiivinen merkki – hän nimittäin osoitti, että oikeiden kavereiden rinnalla hänestä on otettavissa todella paljon irti.

Itse asiassa niitä oikeita kavereita on yksi: Oilersin suurin supertähti, kanadalaissentteri Connor McDavid.

19-vuotias suomalaishyökkääjä nimittäin iski kaikki tehonsa päästyään pelaamaan nimenomaan McDavidin kanssa, eikä kyse ollut pelkästään siitä, että joidenkin mielestä jo maailman paras pelaaja olisi tehnyt Puljujärvestä paremman – kyseessä oli kaksisuuntainen tie.

Kun samaan aikaan Ryan Strome, jota hänen hankintansa jälkeen on piirretty isoin kirjaimin juuri McDavidin rinnalle, on ollut kaikkea erinomaisen ja umpisurkean väliltä, on se saanut Oilersin valmennusjohdon pohtimaan jopa ”Puljun” istuttamista ykkösvitjaan.

Strome on toistaiseksi pelannut kuluvan harjoituskauden aikana samaiset neljä harjoitusottelua kuin Pulju ja niissä hän on tehnyt pisteet 2+2. Hän on toteuttanut valmennuksen toivetta huomattavasti aiempaa korkeammista laukaisumääristä, ja kanadalainen onkin ollu Oilersin ahkerin laukoja, mutta hänen tehokkuutensa – sekä peli ylipäätään – on ollut yli 250 NHL-ottelun pelaajalle aivan liian ailahtelevaista.

”Kykenee kannattelemaan ketjuaan”

Fansidedin toimittajana työskentelevä Sammi Silber näkeekin vakaasti, että suomalainen on jo varmistanut paikkansa NHL:n puolella.

– Hän on osoittanut loistavaa kemiaa kärkiketjuissa Connor McDavidin sekä Ryan Nugent-Hopkinsin kanssa. Puljujärvi onkin enemmän kuin osoittanut ansaitsevansa NHL-paikan tämän leirin jälkeen.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Hän on iso ja nopea laituri, joka pystyy pitää huolta pelivälineestä. Eikä homma jää siihen, vaan hän on kehittänyt laukaustaan ja hänen laukauksensa vaikuttaakin olevan sekä tehokkaampi että parempi; hän kykenee kannattelemaan ketjuaan.

Puljujärven on uskottu taistelevan pelipaikasta kesän varaustilaisuudessa ensimmäisellä kierroksella varatun Kailer Yamamoton kanssa, sillä 18-vuotias yhdysvaltalainen on noussut kuin puskista taistelemaan NHL-paikasta, iskettyään jo tähän mennessä pisteet 5+1.

Silber kuitenkin näkee sekä Puljujärven että Yamamoton raivanneen tiensä NHL-rosteriin ja siten molemmille löytyy yhtäaikaisesti tilaa kaukalon puolelta.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.