Sitä voisi kuvitella, että jokainen ammattikiekkoilija – tässä tapauksessa maalivahti – osaisi käsitellä pelivälinettä mailallaan erinomaisesti, mutta todellisuudessa tämä on kaukana totuudesta.

Sinällään onkin varsin eriskummallista, etteivät maalivahdit oikeasti panosta tosissaan mailankäsittelytaitoihinsa, sillä kuten esimerkiksi Nashville Predatorsin Pekka Rinne osoitti viime kevään pudotuspeleissä, siitä on jättimäinen apu puolustajille; aivan kuin kaukalossa olisi jalkapallon puolelta tuttu libero.

Kaikkein kuvaavinta Rinteen upealle osallistumiselle kiekolliseen peliin oli se, että hän merkkautti ensimmäisen kierroksen pudotuspelisarjassa Chicago Blackhawksia vastaan tehot 0+3, siis enemmän pisteitä kuin yksikään Blackhawks-peluri pudotuspeleissä.

Boston Bruinsin Tuukka Raskia ei tunneta aivan samanlaisena mailankäsittelijänä kuin Nashvillessä majailevaa maanmiestään, mutta ei tämä 30-vuotiaan Bruins-vahdinkaan homma näytä ollenkaan huonolta – kuka tietää, ehkäpä hän on lähtenyt kopioimaan Rinnettä.

Rinteellä ja Raskilla, jota useat Bruins-fanit tituleerasivat videon nähtyään Twitterissä yksinäisen näköiseksi, riittää kuitenkin maaliin johtaneiden syöttöjen määrässä melkoisesti kirittävää, ainakin runkosarjan osalta, sillä suomalaisvahdeista ylivoimainen ykkönen on tehoin 0+28=28 Kari Lehtonen.

Itse asiassa Lehtonen sijoittuu kautta NHL:n historian todella korkealle, sillä hän on kaikista NHL:ssä pelanneista maalivahdeista kerännyt syöttöpisteitä 12:nneksi eniten. Listan kärjessä on Tom Barrasso 48:lla maaliin johtaneella syötöllään.

Suomalaismaalivahtien syöttöpörssi:

1. Kari Lehtonen (0+28)
2. Vesa Toskala (0+10)
3. Antti Niemi (0+10)
4. Pekka Rinne (0+10)
5. Miikka Kiprusoff (0+10)
6. Tuukka Rask (0+9)

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.