Suomalaislupaus Olli Juolevi varattiin NHL:ään toissa kesänä, kun Vancouver Canucks huusi hänet lavalle tilaisuuden viidentenä pelaajana. Viime kausi meni kuitenkin vielä juniorisarjan puolella, missä Juolevi kehitti kokonaisvaltaista pelaamistaan.

Nyt hänellä on kuitenkin kaikki eväät murtautua Canucksin pelaavaan kokoonpanoon, mutta helppoa se ei tule olemaan. Vancouver Daily Hive nimittäin mainitsee nettisivuillaan kolme nimeä, joilla on mahdollisuudet pelata Canucksin riveissä ensi kauden aikana.

Juolevin lisäksi sivusto nosti esiin kaksi muutakin nimeä, jotka ovat molemmat suomalaisille tuttuja. Ensimmäinen nimi on suomalaiset sukujuuret omaava Jake Virtanen sekä Helsingin IFK:ssa kauden ajan pelannut Nikolay Goldobin, joka tulee aloittamaan harjoitusleirin Daniel ja Henrik Sedinin vierellä.

– Juolevi on ottanut harppauksia hänen rakenteensa ja yleisten pelitaitojen kehittämisen suhteen, mutta puolustuksen vasen puoli on niin tukossa, että hänen tarvitsisi ohittaa Alex Edler, Ben Hutton tai Michael Del Zotto, jotta hän murtautuisi lopulliseen pelaavaan kokoonpanoon, sivustolla analysoidaan.

– Hän on vain 19-vuotias, hän tarvitsee peliaikaa ja katsomossa pitäminen ei käy juurikaan järkeen.

Toki on mahdollista, että Juolevia ei NHL:ssä vielä ensi kaudella nähdä. Tässä vaiheessa esiin astuu vaihtoehto pelata Euroopassa, kenties Liigassa asti.

– Hän on vielä liian nuori mennäkseen AHL:ään, mutta Eurooppa on tällä hetkellä kaikista suurin vaihtoehto, jos hän ei murtaudu Canucksin kokoonpanoon. Sen tehdäkseen vuoden 2016 viidennen varauksen on saatava alleen loistava harjoituskausi, jonka myötä hän näyttää itsevarmuutensa, kiekonliikuttelutaitonsa ja kahden suunnan pelaamisensa.

Yleisessä tiedossa on se, että huhuissa Juolevin nimi on liitetty Turun Palloseuraan. Seura on kuitenkin hiljentänyt spekulaatiot, sillä heidän mukaansa minkäänlaisia keskusteluja ei ole käyty.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.