Colorado Avalanche ilmoitti tänään, että seuran entisestä tshekkipelurista Milan Hejdukista tulee denveriläisseuran historian kuudes pelaaja, jonka pelinumero jäädytetään.

Avalanche tiedotti asiasta hetki sitten ja seuran tiedotteessa todettiin seuraavaa:

– Milan oli uskomaton pelaaja, loistava joukkuekaveri, voittaja ja todellinen ammattilainen sanan jokaisessa merkityksessä, GM Joe Sakic, joka myös pelasi aikanaan Hejdukin kanssa, hehkutti.

– Hänellä oli yhdet kaikkien aikojen nopeimmista ja pehmeimmistä käsistä, mitä tulee pelaajiin, joiden kanssa pääsin pelaamaan, luistelunsa ansiosta häntä oli vaikea saada kiinni, hänen laukauksensa lähti nopeasti ja sekä hänen pelikäsityksensä että visionsa olivat uskomattomalla tasolla.

Hejduk kantoi Avalanchessa pelinumeroa 23 ja nyt siis se tulee nousemaan Sakicin, Patrick Roy’n, Peter Forsbergin, Adam Footen ja Ray Bourque’n kaltaisten muiden legendojen rinnalle Pepsi Centerin kattoon.

– Milan oli yksi nöyrimmistä pelaajista, jota tiedän. Hän oli hiljainen johtaja, joka johti esimerkillään ja hän edusti aina sekä itseään että organisaatiota upealla tavalla. Hänen pelinumeronsa 23 kuuluu ehdottomasti Pepsi Centerin kattoon, Sakic jatkoi.

Luonnollisesti tällainen kunnianosoitus vetää pelaajan kuin pelaajan hiljaiseksi ja nöyräksi – näin kävi myös 41-vuotiaan Hejdukin kohdalla.

– Olen todella otettu siitä, että paitani nostetaan kattoon näiden uskomattomien Avalanche-pelaajien rinnalle. Aina tulokaskaudestani lähtien, koin aina suunnatonta ylpeyttä pukeutuessani tähän pelipaitaan ja ollessani osa tätä organisaatiota, Hejduk hehkutti.

– Olin onnekas saadessani pelata täällä niin monta vuotta ja minulla on mukanani niin monta unohtumatonta muistoa. Tiedän, että NHL- ja Stanley Cup -unelmien toteutuminen, sekä koko NHL-uran viettäminen Coloradossa, ovat jotain erityislaatuista.

Hejdukin, joka pelasi Avalanchessa kaudet 1998-2013, toimien niistä kuusi varakapteenina ja yhden kapteenina, pelinumero jäädytetään 6. tammikuuta.

Hän pelasi kaiken kaikkiaan denveriläisseuran paidassa 1 020 runkosarjaottelua ja teki niissä tehot 375+430=805. Pudotuspeleissä hänet nähtiin 112 ottelussa, pistein 34+42=76 ja Stanley Cup -voittoa hän pääsi juhlimaan vuonna 2001.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.