Los Angeles Kings lähti hakemaan uutta suuntaa organisaationa, kun se irtisanoi sekä päävalmentaja Darryl Sutterin että GM Dean Lombardin.

Irtisanomiset tapahtuivat huhtikuussa ja nykyisin seuran GM:nä toimii pelaajalegenda Rob Blake ja uudeksi päävalmentajaksi nimettiin John Stevens.

Los Angeles Kingsin supertähtiin lukeutuva Drew Doughty, joka puhui viime viikon lopulla mahdollisesta lähdöstään kalifornialaisseurasta, pitikin seuran tekemiä muutoksia välttämättöminä.

– Darryl ja Dean olivat loistavia tälle organisaatiolle ja loistavia myös henkilökohtaisesti minua kohtaan. Rakastan heitä todella paljon – he ovat mahtavia, mutta samaan aikaan muutoksia oli tehtävä.

– Darryl on loistava valmentaja ja hän opetti minulle todella paljon asioita. Mutta, jos joukkueessa on ongelma, tai jos sinulla oli ongelmia Darrylin kanssa, sinua pelotti mennä hänen oven taakseen, koputtaa ja sanoa ”Hei Darryl, en pidä tästä” tai ”en pidä tuosta”.

Kings-pelaajien kerrottiin jo kaudella 2015-16 teljenneen Sutterin ulos joukkueen pukukopista, blokkaamalla oven roskakorilla, ja kun kokenut valmentaja vihdoin pääsi tappiollisen ottelun jälkeen sisään pukukoppiin, olivat pelaajat poissa.

Toisin sanoen hänen vanhan koulukunnan valmennusfilosofiansa ei toiminut Kings-pelureiden kohdalla likimainkaan täydellisesti ja Doughtyn puheet vain vahvistavat entisestään tätä näkemystä.

Sutterin uskottiinkin saavan kenkää jo selkeästi aiemmin, mutta sen sijaan hänelle ojennettiin alkukesästä 2016 monivuotinen jatkosopimus.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.