Los Angeles Kingsin supertähti Drew Doughty on edustanut NHL-urallaan ainoastaan yhtä seuraa, joka varasi hänet kesän 2008 draftin toisena pelaajana. Takana on nyt 688 runkosarjaottelua, joissa hän on iskenyt 92 maalia ja yhteensä 362 tehopistettä.

Doughty on voittanut seuran riveissä myös kaksi Stanley Cupin mestaruutta, minkä lisäksi hänet on valittu kertaalleen NHL:n parhaaksi puolustajaksi, mikä tapahtui vuonna 2016.

Pelkästään jo Doughtyn vuoksi Kingsin seurajohdon on tehtävä seuraavan kauden aikana kuitenkin valtava määrä työtä sen suhteen, että joukkue pysyy kilpailukykyisenä. Se ei ole nimittäin päässyt NHL:n pudotuspeleihin viimeisen kolmen kauden aikana kuin kertaalleen, mikä tapahtui toissa kaudella.

Doughtyn viimeisimmät kommentit kielivät nimittäin vahvasti siitä, että hänen jatkosopimuksensa Kingsiin on kaikkea muuta kuin selviö.

– Minä rakastaisin tehdä jatkosopimuksen Los Angelesiin. Mutta jos meidän joukkueemme ei ole menossa oikeaan suuntaan, niin…, Doughty kertoi The Hockey Newsin haastattelussa.

– Minä haluan vain voittaa Stanley Cupin mestaruuksia. En välitä hittoakaan siitä, missä pelaan. Haluan vain voittaa mestaruuksia, ja se on minulle kaikista tärkeintä.

Doughtyn sopimus Kingsin kanssa kestää kauden 2018-19 loppuun, joten on hyvinkin mahdollista, että tuleva kausi tulee olemaan Doughtyn viimeinen täysi sesonki kalifornialaisseuran riveissä.

– Minun ensirakkauteni tulee aina olemaan Los Angeles Kings. Se on yksi parhaita organisaatioita kaikessa ammattilaisurheilussa, ei pelkästään jääkiekossa. Se on uskomatonta. He kohtelevat meitä niin loistavasti ja se on aina hieno paikka pelata.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.