Boston Bruins ja New York Rangers ovat joukkueita, jotka eivät pidä toisistaan. Tilanne eskaloitui kuitenkin pahimmilleen 23. joulukuuta 1979, kun joukkueet saivat juuri runkosarjaottelunsa päätökseen.

Kamppailun varsinainen päätös oli myös varsinainen trilleri, sillä Rangersin Phil Esposito sai viimeisillä sekunneilla läpiajon, mutta hän ei onnistunut tasoittamaan ottelua. Näin peli päättyi Bruinsin 4-3-voittoon.

Kamppailun jälkeen joukkueet kuitenkin pitivät koko ryhmän voimin suuren torikokouksen, joka vaikutti pitkään siltä, että nyrkkejä ei tarvitsisi käyttää. Mutta sitten alkoi tapahtumaan: ensiksi Bostonin Al Secord ja New Yorkin Ulf Nilsson alkoivat hanskaamaan, minkä jälkeen tilanne karkasi täysin käsistä.

Pian kaksikon nujakan jälkeen tapahtui jotakin sellaista, mitä luojan kiitos ei koeta enää nykypäivänä. Bruins nimittäin kiipesi pleksien ylitse katsomoon ja alkoi mätkimään Rangers-faneja! Siis kirjaimellisesti lyömään nyrkeillään ottelun katsojia.

Kaikki alkoi siitä, kun eräs Rangers-fani kääri paperisen otteluohjelmansa ja huiskaisi sillä lähelle Bruins-peluri Stan Jonathanin silmää. Voit katsoa uskomattoman videon alta, mutta sitä ennen suosittelen lukemaan artikkelin loppuun.

Nimittäin kun tappelu oli ohitse ja taisto laantunut, oli pelikieltojen vuoro. NHL:n silloisella johtajalla, John Zieglerillä, meni näiden jakamiseen aikaa jopa kuukauden päivät.

Siinä missä esimerkiksi Raffi Torres sai 41 ottelun mittaisen pelikiellon päähän kohdistuneesta taklauksesta, oli kyseisen ottelun pisin pelikielto kahdeksan ottelun mittainen! Siis kahdeksan ottelua fanin murjomisesta.

Monelle tuttu kiekkoanalyytikko Mike Milbury sai katsomotappelusta kuuden ottelun mittaisen pannan.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.