NHL:ssä pelaaminen vaatii paljon sekä henkisesti että fyysisesti ja monesti pelaajan ura ei pääty toivotulla tavalla.

Tämä oli nimenomaan tarina kanadalaispuolustaja Stephane Robidasin kohdalla. Hän olisi halunnut pelata kesällä 2014 Toronto Maple Leafsin kanssa solmiman kolmivuotisen sopimuksen kaksi viimeistäkin sopimusvuotta, mutta loukkaantumiset estivät tämän.

Tarkemmin sanottuna kyse oli oikeasta jalasta, joka oli kokonaisuudessaan pelikelvottomassa kunnossa.

– En pystynyt tekemään sitä (paluuta). Kävin läpi kaksi leikkausta, jalassa oli murtuma, siihen laitettiin kaksi ruuvia… sanotaanko näin, että oikeassa jalassani tapahtui paljon asioita, Robidas paljastaa Canoe.com:n haastattelussa.

– Asiat eivät aina mene toivomallasi tavalla. Oli surullista, etten pystynyt täyttämään sopimustani. Halusin auttaa Leafsia, mutta et pysty tekemään paljoa, kun kroppasi antaa periksi.

Loukkaantumiset eivät pelkästään päättäneet perjantaina Maple Leafsin pelaajakehityksen varajohtajaksi nimetyn Robidasin pelaajauraa, vaan ne vaikuttavat myös hänen jokapäiväiseen elämäänsä. 40-vuotias kanadalainen esimerkiksi paljastaa, ettei hän pysty potkia edes jalkapalloa tyttärensä kanssa ilman kipuja.

– Pystyn elämään normaalisti, mutta on olemassa asioita, joita en pysty tekemään.

Positiivista on kuitenkin se, että Maple Leafs antoi hänelle mahdollisuuden jatkaa jääkiekon parissa. Hänestä tuleekin eittämättä olemaan suuri apu esimerkiksi hieman pienempikokoisille pelaajille, sillä hän oli itsekin 180-senttisenä ja 80-kiloisena kaverina sieltä pienimmästä päästä.

– Olin onnekas (luodessani näin pitkän uran), koska olin pienempi kaveri.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.