Keväällä 2015 New York Rangersista Arizona Coyotesiin kaupattu Anthony Duclair teki heti varsinaisella tulokaskaudellaan 81 runkosarjaotteluun 44 tehopistettä.

Duclair oli NHL:n pelaajasiirtojen takarajalla, siis kaksi vuotta sitten, osa isompaa kauppaa, jossa New Yorkin suuntaan matkasi huippupuolustaja Keith Yandle.

Hänen kanssaan aavikolle matkasi puolustaja John Moore, joka kiekkoilee nykyisin New Jersey Devilsissä sekä ensimmäisen kierroksen varausvuoro. Toiseen suuntaan Yandlen kanssa siirtyi Chris Summers ja neljännen kierroksen varausvuoro.

Duclair pelasi ensimmäiset NHL-ottelunsa Rangers-paidassa kaudella 2014-15, kun hän teki 18 runkosarjaotteluun pisteet 1+6, mutta matka vei kesken kauden takaisin Quebecin junioriliigaan.

Hänen tulokaskautensa oli siis kausi 2015-16, kun hän teki tehot 20+24=44. Sitä kautta odotukset viime kaudella olivat huipussaan, mutta nuori kanadalaislaituri kärsi niin sanotusta toisen vuoden kirouksesta ja 58 ottelua tuottivat ainoastaan pisteet 5+10=15.

Osa kaudesta menikin AHL:n puolella, ja kun sielläkään otteet eivät olleet odotetunlaisia, hänen asemansa jatkosopimusneuvotteluissa heikkenivät entisestään.

Heikosta viime kaudesta huolimatta oli selvää, että Coyotes haluaa pitää Duclairin, joskin juuri vaisusti sujunut kausi viivytti jatkosopimuksen solmimista. Lopulta yhteisymmärrys kuitenkin löytyi, kun osapuolet allekirjoittivat myöhään sunnuntai-iltana Suomen aikaa vuoden mittaisen jatkopahvin.

ArizonaSports.com tietää kertoa, että Coyotes oli tarjonnut Duclairille kolmea erilaista sopimusmallia, joista hän tarttui siis yksivuotiseen tarjoukseen. Hänen vuosipalkkansa tulee Sportsnetin mukaan olemaan 1,2 miljoonaa dollaria.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.